Tenis
SPORTOVI
Tenis
jel ovo moguće?

Kyrgios za svoje sramotno ponašanje dobio još sramotniju kaznu!

Ekspresno je stigla kazna na adresu australskog tenisača Nicka Kyrgiosa zbog svog ponašanja u meču 2. kola ATP turnira u Šangaju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australac Nick Kyrgios koji je prošlog tjedna osvojio naslov na ATP turniru u Tokiju, ponovno je došao u središte interesa zbog svog lošeg ponašanja tijekom dvoboja 2. kola na turniru u Šangaju, koje će ga koštati 16.500 dolara.

Naime, ATP je tim iznosom odlučio kazniti 21-godišnjeg australskog tenisača, zbog toga što je tijekom uvjerljivog, 48-minutnog poraza 6-3, 6-1 od Nijemca Mische Zvereva namjerno odigrao mnoge poene, a da se nije ni potrudio osvojiti ih.

"Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara za to što se nije trudio, još 5000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje", izjavio je glasnogovornik ATP-a.

Za susret 2. kola Mastersa u Šangaju Kyrgios je zaradio 27.500 dolara, što znači da je čak i 11.000 dolara u plusu zbog svog ponašanja! U najmanju ruku možemo zaključiti da je njegova kazna smiješna i sramotnija od njegovog ponašanja.

"Bilo mi je teško. Igrao sam dosta mečeva zaredom. Bio sam fizički i psihički umoran. Odlučio sam ići lakšim putem pa se nisam ni pojavio", metaforički je objasnio i pokušao opravdati svoje ponašanje Kyrgios.

Ovo je još jedan u nizu ekscesa koje je daroviti, ali i hiroviti Australac izazvao na terenu ili izvan njega, zbog čega je već bio više puta novčano kažnjavan i nalazio se pod uvjetnom suspenzijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider