Tenis
SPORTOVI
Tenis
srami se nick!

On je 14. igrač svijeta, ali je kao osoba dno dna: Bezobrazluku nema kraja!

Jedno se vrijeme primirio, činilo se da je riješio svoje psihičke probleme, a onda je stigao susret 2. kola na ATP turniru iz serije Masters 1000...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australski tenisač Nick Kyrgios prošloga je tjedna osvojio ATP turnir iz serije 500 u japanskom Tokiju, no zato se ovoga oprostio u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira nakon što je sramotnom igrom i ponašanjem poražen od 110. igrača svijeta. Nijemac Mischa Zverev slavio je rezultatom 6:3, 6:1, a kontroverzni Australac još je jednom pokazao lice zbog kojeg je omražen među mnogima u teniskom svijetu.

Od samog starta dvoboja vidjelo se da mu nije dan i da mu se baš neda igrati. Kad je takav, onda je Kyrgios sklon svakakvim glupostima, pa je tako pri zaostatku 1:3, na novu break-loptu, "odservirao" kao da dobacuje lopticu malom djetetu s druge strane mreže.

U drugom je setu kod 1:1 krenuo na svoje mjesto za predah i prije nego je Zverev ispalio svoj servis na 40:0. Sudac ga je upozorio u nekoliko navrata da takvo ponašanje nije sportsko, no Australac je i dalje imao 'valjanih argumenata' zašto se tako odnosi prema meču.

Nakon završetka susreta Kyrgios je ispraćen salvom zvižduka. Kada se pojavio na konferenciji za novinare i bio pitan razumije li zašto su navijači tako reagirali Australac je nastavio biti bahat.

"Ne razumijem. Da znaju o čemu govore onda bi vjerojatno oni bili uspješni na terenu umjesto mene. Ako im se ne sviđa to što gledaju, neka odu sa stadiona. Ako su toliko dobri u davanju savjeta, zašto onda nisu uspješni poput mene?", pitao je Australac, a potom još jednom 'zabljesnuo nakon pitanja ima li nakon ovakvog nastupa uopće ambicija zaigrati na završnom ATP World Tour Finalsu.

"Iskreno, ni najmanje me nije briga".

Nadamo se da se ne neće plasirati...

Podsjetimo, prošle je godine Stanu Wawrinki tijekom meča dobacio: "Kokkinakis ti je spavao s djevojkom", pritom je mislio na našu tenisačicu Donnu Vekić.

ATP ga je kaznio s 10.000 dolara, a Davis Cup izbornik izbacivanjem iz sastava. Jedno vrijeme se čak i primirio, a onda nastavio po svome. Psovao je na terenu, psovao je i vrijeđao suca te ponovno pokazivao manjak poštovanja prema svojim suparnicima.

To što Australac radi je sramotno i nije nimalo zabavno. Jedna je stvar biti šoumen poput Gaëla Monfilsa koji zna neočekivano gubiti mečeve zbog svoje pretjerane želje za atraktivnosti, ali barem u svemu tome daje svoj maksimum. Kyrgiosovo ponašanje je bezobrazno i mora biti kažnjeno od strane ATP-ja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider