Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo klinci

Konjuh i Ćorić - kreatori hrvatskog čuda u New Yorku

Trijumf za povijest hrvatskog tenisa. Ana Konjuh i Borna Ćorić pokorili su New York, u razmaku od samo pola sata oba naša teniska dragulja osvojila su US Open.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna je odmah nakon finala odjurio na aerodrom i ekspresno stigao u Zagreb: "Malo sam se naspavao, tako da su se dojmovi slegli, svi smo sretni."

U finalu je okrenuo vodstvo Australca Kokkinakisa i nakon izgubljenog prvog seta sigurno stigao do naslova: "Mislim da je to jedan veliki vjetar u leđa za mene, mislim da sam odigrao odličan turnir i da na tome sad treba graditi nešto veće."

'Goran Ivanišević mi puno pomaže'

Nešto veće je ozbiljna seniorska karijera. 16-godišnji Zagrepčanin, od danas najbolji junior svijeta, sada se potpuno okreće profesionalnim vodama. U njih je zagazio s tri naslova na Futures turnirima. Goran Ivanišević, Bornin mentor, uvjeren je da je najbolji svjetski junior spreman za velike stvari i među odraslim dečkima.

"Meni je to drago čuti, ja se čujem s Goranom jako često. Znamo se dobro, on mi stvarno jako puno pomaže i jako mi je drago da mi to prognozira. Čujemo se poslije svakog meča, čuli smo se i poslije ovog. Rekao mi je da nisam trebao izgubiti prvi set."

Ponosni otac Damir Ćorić brinut će da Borna s obje noge ostane na zemlji: "Naravno, to je početak puta. Kako će se to odvijati i na koji način to ćemo vidjeti, ali što bi Goran rekao on je na autoputu, nije na putu."

Autoputom prema velikoj karijeri juri Ana Konjuh. Djevojka s dva juniorska Grand Slam naslova i pozicijom među 300 najboljih seniorski svijeta. Sa samo 15 godina. Čudesna Dubrovkinja za naslov u New Yorku slomila je Amerikanku Black u tie-breaku trećeg seta: "Igrala sam skoro tri sata, neizvjestan meč, bilo je možda malo sreće na mojoj strani, ali stvarno sam sretna što sam uspjela to izvući", izjavila je Ana, čijem se uspjehu raduje i Borna:

"Meni je stvarno jako drago zbog nje i njenog trenera koji je isto odličan dečko, tako da baš sam presretan."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider