Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pridružila se Borni

Povijesni dan hrvatskog tenisa: I Ana Konjuh osvojila US Open!

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh slavila je u finalu posljednjeg juniorskog Grand Slam turnira sezone – US Opena. Rezultatom 3:6, 6:4, 7:6(6) naša je 15-godišnja Dubrovčanka bila bolja od Amerikanke Tornado Alicije Black.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Konjuh je to drugi Grand Slam naslov ove sezone, nakon što je na početku godine osvojila Australian Open, i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima. Dubrovčanka se tako nadovezala na uspjeh Borne Ćorića, koji je manje od sat vremena prije nje osvojio naslov kod juniora svladavši Thanasija Kokkinakisa.

>> Sjajni Borna Ćorić preokretom osvojio US Open!

U vrlo izjednačenom i nervoznom susretu Konjuh je u završnici bila iskusnija od nepostavljene suparnice, koja trenutno zauzima tek 72. mjesto juniorske ljestvice, te koja je na US Open stigla s pozivnicom.

Konjuh je bolje otvorila susret prijetivši Black već u njenom prvom servis-gemu, no ubrzo je nakon toga izgubila svoj početni udarac. Do kraja su seta još po jednom izmjenjivale breakove, no u konačnici je Black odservirala za vodstvo 1:0.

U drugom je setu Konjuh bila opreznija, nije dopustila da ju Black iznenadi, te je breakom kod vodstva 5:4 poslala meč u odlučujući set. U njemu je naša igračica krenula izgubljenim servisom, no potom je nanizala tri gema zaredom i uz početni udarac povela s 3:1. Black odmah potom radi break i poravnava na 3:3. Nijedna igračica do kraja seta nije uspjela slomiti servis suparnici, pa je pobjednica morala biti odlučena u tie-breaku.

Konjuh je prva stigla do mini-breaka (2:0), no nakon toga Black osvaja sljedeća četiri poena i vodi s 4:2. Naša igračica vraća mini-break minusa, no potom ponovno gubi poen na svom servisu, treći uzastopni, ali drugim smanjuje zaostatak na 4:5. Black potom pod pritiskom uspjeha gubi oba svoja servisa i Konjuh servira za pobjedu, no ne uspjeva iskoristiti meč-loptu. Drugim servisom dolazi do boda i nove meč-lopte koju na servisu američke tenisačice koristi za veliko slavlje i uspjeh hrvatskog tenisa!

Recimo da je Konjuh prekinula seriju od dva uzastopna slavlja američkih tenisačica na juniorskom US Openu. Posljednje su dvije sezone naslove uzimale Samantha Crawford i Grace Min.

US Open, juniorke, finale:

Konjuh (2) – Black 3:6, 6:4, 7:6(6)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider