Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uzima time-out

VIDEO Ćorić za Novu TV: ''Jako me to pogodilo, svatko bi mu zamjerio''

Točno tjedan dana nakon što ga je izbornik Željko Krajan izostavio iz momčadi za finale Davis Cupa, Borna Ćorić dao je ekskluzivni intervju za Dnevnik Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač koji je imao ogromnu ulogu u plasmanu Hrvatske u veliki finale Davis Cupa - Borna Ćorić - u razgovoru sa Sašom Lugonjićem otkrio je da izborniku zamjera neuvrštavanje u momčad, te poručio da je njegov nastup za reprezentaciju u budućnosti - upitan.

"Pogodilo me jako puno, ipak sam godinu i pol-dvije davao za to. Jako puno sam igrao, igrao sam svaki susret i dosta sam pridonio tome i onda kad je bila najveća scena ja nisam bio u timu tako da me sigurno pogodilo, ali što je tu je", izjavio je Ćorić za Novu TV, prokomentiravši i poraz od Argentinaca u Areni.

"Nažalost, nije baš dobro završilo, nismo imali te neke sportske sreće. Bili smo jako blizu, mislim da je bilo šest poena, sigurno nije bilo lagano, to je ta neka teniska sreća."

Na upit zamjera li što izborniku Željku Krajanu bio je prilično jasan.

"Zamjeram mu sigurno, mislim da bi mu svatko zamjerio pa tako i ja. Poštujem njegovu odluku, ne mogu ništa promijeniti niti sam htio promijeniti, ali isto tako molim da i on poštuje moje odluke vezane za moju budućnost."

Da li Ćorićev budući dolazak u reprezentaciju ima veze s tim tko će biti izbornik?

"Nema, najviše dolazak ovisi da li će moje zdravlje i moje koljeno biti dobro. Za finale nije bilo spremno, a moram biti spreman za pet setova. Treba vidjeti kako će se stvari razvijati, sve najviše ovisi o mojem zdravlju. Koljeno je zeznuta stvar, doktori kažu da oporavak može potrajati i po godinu-dvije, čak i više."

Zanimljiv odgovor dao je Ćorić na pitanje misli li da Hrvatska kroz iduće tri-četiri godine može osvojiti Davis Cup ukoliko bude igrala u najjačem sastavu.

"Mislim da ne prvenstveno zato jer neće biti puni sastav."

Može se očekivati da će osobne karijere biti u prvom planu.

"Mislim da da, to je definitivno. Pogotovo i sa mojim koljenom, nisam bio spreman tu, trebam se oporaviti i biti spreman da igram 25 turnira godišnje."

Očekivanja i prioriteti u 2017. godini?

"Očekivanja su mi TOP 20, to mi je cilj i za to radim, a nekih prevelikih očekivanja nemam. Da bi to napravio moram osvojiti barem jedan ATP 250 i odigrati možda dva dobra Grand Slama i eto, to je to."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider