Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacija u Madridu

Astronomska ponuda: Najveći izlazni transfer Reala u povijesti!

Spekulira se kako će na adresu Real Madrida uskoro stići ponuda od 50 milijuna eura za Mesuta Ozila ili Luku Modrića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madridskim nogometnim kuloarima poput požara se pronijela vijest da će na adresu Reala u sljedećih nekoliko dana stići ponuda između 45 i 50 milijuna eura za jednu od njegovih zvijezda.

>> Bivši Barcin operativac stigao u Madrid: Na pomolu veliki transfer!

>> U Realu samo četvorica sigurna: Modrić u oštroj borbi s Ozilom!

Sasvim sigurno nije riječ o Cristianu Ronaldu. Jest, cifra je velika, ali za Florentina Pereza zvučala bi preneozbiljno, ne bi je smatrao čak ni kao dobrom šalom. Ronaldo ipak vrijedi puno više. Barem dvostruko.

Stiže ponuda za Mesuta Ozila ili Luka Modrića

Spekulira se kako se najvjerojatnije radi o Mesutu Ozilu ili možda Luki Modriću. Njih dvojica su otprilike u tim gabaritima. No ipak, Ozil je bliži pedesetici od Modrića, za kojeg je Manchester United nedavno ponudio Realu oko 30 milijuna eura. Real je to glatko odbio, ali teško da bi „crveni vragovi“ ili netko drugi podigao letvicu odjednom za petnaestak ili dvadesetak milijuna. Vjerojatnije je da bi nova ponuda bila veća za pet-šest milijuna eura, najviše deset. 

Ozilu smeta velika konkurencija

Tko je „prosac“? Čini se kako se radi o Manchester Unitedu, koji u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka još nikoga nije doveo. Gdje god su pokucali, „crveni vragovi“ su naletjeli na zatvorena vrata. Vrijeme je da David Moyes konačno dobije neko ime od formata.Šuška se kako bi Ozil mogao prihvatiti Unitedovu ponudu, posebice ako se ostvari transfer Garetha Balea. U tom slučaju do maksimuma bi se zaoštrila konkurencija na svakoj poziciji, a Ozil prema nekim informacijama nema ni volje, a ni snage boriti se petnim žilama za udarnu postavu.

Njemački veznjak smatra da je već dokazao kako mu pripada mjesto u prvoj momčadi i da se ne mora više dokazivati. Vidjelo se kako mu teško pada sjedenje na klupi početkom prošle sezone kada ga je Jose Mourinho privremeno izbacio iz udarne postave. Ozil je ušao u verbalni konflikt s portugalskim trenerom i bio je spreman napustiti Real.

Najveći izlazni transfer u povijesti Real Madrida

Svjetsko prvenstvo je na vratima, a Ozil ne želi dovesti u pitanje svoju poziciju u „elfu“. Ako ne bude dovoljno igrao, zna da neće imati popusta. "Jogi" Löw na raspolaganju ima impresivan kadar i nitko nije siguran da će igrati u prvoj postavi. Ostvari li se ova spekulacija, bio bi to najveći izlazni transfer Reala u povijesti. Do sada je najviše zaradio prodajom Robinha Manchester Cityju (42 milijuna), a na drugom mjestu je ovoljetni transfer Gonzala Higuaina u Napoli (37 milijuna).

Real kreće u obnovu Santiago Bernabeua

Ozilov odlazak značio bi gotovo sigurni dolazak Balea. U cijeloj priči nije nevažno istaći kako bi Real isplatio kompletnu odštetu Tottenhamu od novca koji je zaradio prodajom svojih igrača u ljetnom prijelaznom roku, a još bi i nešto ostalo u kasi. Real ne bi morao ulaziti u nove kredite, što je značajan podatak budući da ove sezone namjerava krenuti s projektom obnove Santiago Bernabeua, a za to će trebati golema sredstava. Vremena su teška, Perez mora misliti na financijsku stabilnost kluba, čime će bankama jamčiti otplatu kredita za obnovu stadiona. Čak ni Real više ne može bezglavo trošiti, odnosno više no što zarađuje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider