Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima drugačiji pogled

Velike zvijezde za otkazivanje SP-a, rukometna legenda se ne slaže: Objasnio zašto je odigravanje "apsolutno neophodno"

Slavni rukometaš kojeg dobro pamtimo iz okršaja s Hrvatskom smatra da ne bi smjelo biti odustajanja od Svjetskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stefan Kretzschmar njemačka je rukometna legenda i danas sportski direktor berlinskog Fuchsea.

Taj čuveni rukometaš igrao je za Njemačku od 1993. do 2004. Dobro ga pamtimo po okršajima s onom čuvenom generacijom Hrvatske, koja ga je dvaput porazila u finalu - na SP-u 2003. i Olimpijskim igrama 2004.

Kretzschmar je i danas popularna ličnost i čest komentator rukometnih zbivanja u Njemačkoj. Tako je bilo i uoči Svjetskog rukometnog prvenstva 2021.

U predvečerje prvenstva u Egiptu dogodio se kaos - Češka i SAD otkazali su nastup, a upale su Švicarska i Makedonija. U Njemačkoj je bila vrlo glasna struja koja tvrdi da je prvenstvo bilo najbolje otkazati.

gol expired Rukometni kaos otvorio legendama put do SP-a: Ikone se opraštaju, velika zvijezda ostvaruje san s 37 godina divider

Kad to već nije napravio IHF, taj su potez povukli neki igrači, pa će se Njemačka u Egiptu pojaviti bez zvijezda poput Patricka Wienceka, Hendrika Pekelera i Finna Lemkea.

Otkazima su javno prijetile i druge zvijezde poput Mikkela Hansena. Kretzschmar, međutim, smatra da se prvenstvo mora održati.

"Osobno, smatram da je prvenstvo ekstremno korisno i apsolutno neophodno", rekao je.

gol expired Hrvatske rukometaše u Egiptu čuvaju specijalci, igraju u jednoj od najopasnijih zemalja svijeta divider

"Puno je razloga. Možemo raspravljati iz moralno-etičke perspektive i prihvaćam tuđa mišljenja. Vjerujem da u 2021. moramo naučiti živjeti s virusom i unatoč njemu. Moramo pronaći koncepte i kreativna rješenja da se izborimo za svoj stari život, korak po korak. Svjetsko prvenstvo u 'balonu' može biti pozitivan primjer, nadam se da ćemo 31. siječnja moći pogledati unazad i reći - ovo je bilo dobro prvenstvo", rekao je.

Kretzschmar svoje sunarodnjake ne osuđuje zbog odustajanja.

"U ova vremena morate shvatiti svakoga. Treba se staviti u svačije cipele. Razumljivo je da očevi žele biti s djecom u ovim vremenima", dodao je.

Što očekujete od rukometaša na SP-u?

Ukupno glasova:

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider