Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa tko je ovo smislio

Opet šok na rukometnom SP-u: Odluka koja je iznenadila cijelu dvoranu, iza svega stoji bizaran sustav

Ovo prvenstvo pretvorilo se u pravi ringišpil...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lino Červar možda će reći da ovo Svjetsko rukometno prvenstvo "ne zaslužuje takvu pozornost", ali doista je teško zaobići sve te lude vijesti koje dolaze sa sjevera Afrike.

Od otkazivanja nastupa reprezentacija netom prije turnira, preko neočekivanih zvijezda, uljeza na terenu, dramatičnih raspleta, epidemije crijevne viroze, pa sve do nelogičnih odluka organizatora - ovaj turnir pretvorio se u pravi ringišpil.

Posljednja situacija koja je sve uhvatila na krivoj nozi kao nekad Ivano Balić fintom, dogodila se na utakmici Francuske i Portugala.

Francuzi su odigrali sjajno u ključnoj utakmici (pobjeda 32:23), ali igračem utakmice proglašen je Portugalac Andre Gomes, što je sve prisutne iznenadilo, pa i njega samoga.

Gomes je s četiri gola (4/7) bio drugi najbolji strijelac svoje momčadi. Istina, 22-godišnji lijevi vanjski odigrao je dobro prvo poluvrijeme i zabio nekoliko atraktivnih golova, ali ništa više od toga - imao je nula asistencija i tri tehničke pogreške, a nakon trećeg gola, sljedeći i posljednji zabio je tek za 22 minute.

gol expired Poznato s kim Hrvatska igra ako prođe: Brutalno razbili opasnog protivnika u okršaju za četvrtfinale divider

Tko zna, možda se nekome svidjela njegova neobična frizura. Igrača utakmice biraju navijači na stranicama IHF-a, koji glasačima nudi trojicu nominiranih. Glasanje počinje pet minuta prije kraja utakmice, a takav poprilično neobičan i nelogičan sustav (ništa novo od IHF-a) očito dovodi do ovakvih situacija.

Nije ovo prvi takav slučaj na ovom SP-u - još bizarniji dogodio se u prvom krugu. Tada je Slovenac Miha Zarabec zabio jedan gol od 51 slovenskog Južnoj Koreji, a proglašen je igračem utakmice. 

Lino Červar: Ovo prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider