Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
treće finale u nizu

Tucak: ''Izvukli smo zadnji atom snage! Nikad mi se nešto slično nije dogodilo''

Izbornik Ivica Tucak osvrnuo se na veliko slavlje Barakuda u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Tucak i Vukičević (Foto: Tonci Vlasic/Cropix)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila je još jedan velik rezultat, medalja je sigurno u džepu nakon što smo u drami slavili 17:16 protiv Francuza u polufinalu Svjetskog prvenstva u Dohi.

''Mislim da bi bilo stvarno sportski nezasluženo da smo izgubili danas, vodili smo od početka do kraja. Francuska nikad nije imala vodstvo. Ali, pali smo na kraju, što je bilo potpuno očekivano, vjerujte, tijekom treće četvrtine šestorica igrača su me gledala i tražili su izmjenu. Momci su mrtvi, umorni, potrošeni i nemam im što zamjeriti. Izvukli smo zadnji atom snage, još jedno veliko finale u nizu, fantastičan rezultat za hrvatski sport'', istaknuo je Ivica Tucak za Hrvatski vaterpolski savez nakon utakmice.

Nenad Bjelica Slučaj Jarni drma Sevillu, Bjelica poručio: "Drag mi je Betis, ali ja ću navijati za Dinamo" divider

''Vratili smo ih u igru izgubljenom loptom, primili pogodak 15 sekundi prije kraja. Generalno, mislim da smo zaslužili. Čestitam mojim momcima, još jedan velik rezultat za hrvatski vaterpolo. Sretan sam i ponosan, malo prazan, bitno da srce izdrži večeras'', pojasnio je situaciju krajem utakmice.

Mate Anić obranio je ključni peterac u šestoj seriji i poslao Francuze u borbu za broncu sa Španjolskom.

''To je rulet, penali su u svakom sportu sastavi dio igre. Bilo je – 'Mate jesi spreman?', 'jesam' i evo'', rekao je o heroju Mati Aniću.

''Nikad mi se nije dogodilo da toliko igrača traži izmjenu''

''Promašili smo pet zicera, umorni smo, vraćali smo ih u igru. Nikad mi se u životu nije dogodilo da toliko igrača traži izmjenu, potrošeni su momci, ovo je bilo nemoguće. Nema se što puno analizirati, sve je u sportu na jednu loptu.''

Talijani?

Kylian Mbappe Ugledni Athletic tvrdi: Kylian Mbappe odlazi iz PSG-a na kraju sezone! divider

''Bili su bolji od Španjolaca, umrtvili su ih, fizički vaterpolo. Možemo mi s njima, idemo uzet zlato, to će bit strašan rezultat'', zaključio je izbornik Tucak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider