Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"kada ti modrić čestita..."

Velika čast za hrvatski rukomet: Mičijević u najboljoj sedmorki, posebna posveta našim heroinama

Rezultatima i igrama Hrvatske na prvenstvu Europe za rukometašice čudi se cijeli sportski svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u utorak navečer završen prvi krug Europskog prvenstva za rukometašice, EHF je izabrao najbolju sedmorku, te sažeo događanja u prvih šest dana turnira.

U najbolju sedmorku prvog kruga Eura izabrana je Ćamila Mičijević, naša lijeva vanjska reprezentativka koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja postigla 15 pogodaka iz 30 pokušaja.

Već smo pisali o njoj kao dobrom duhu reprezentacije koja uništi suparnice, odvede Hrvatsku do pobjede, te potom vodi svoju emisiju na društvenim mrežama

Njoj su priključene Nora Mork i Camilla Herrem iz Norveške, Carmen Martin iz Španjolske, Daria Dmitrijeva iz Rusije, Šveđanka Linn Blohm, te francuska čuvarica mreže Amandine Leynaud.

Hrvatska vratarka Tea Pijević ima sedam obrana više od Francuskinje, ali i dva posto manje postotak obrana. Statistički gledano Francuskinja je tek osam čuvarica mreže na prvenstvu, a Pijević 12.

U priči koja je sažetak prvog kruga turnira EHF (Europska rukometna organizacija) kao prvu reprezentaciju spominje Hrvatsku.

"Hrvatska - najljepša priča turnira", glasi naziv odlomka posvećenog našoj reprezentaciji.

gol expired Akcija Hrvatske u velikoj pobjedi protiv Srbije među najboljima, ali i najposebnijima u danu divider

"Kada ti nogometaš poput Luke Modrića osobno pošalje poruku čestitke, to znači da si zaista nadmašio samog sebe. Modrić je prepoznata svjetska zvijezda, osvajač Zlatne lopte 2018. godine, koja je pohvalila i prepoznala uspjeh Hrvatske na rukometnom Euru", piše EHF.

"Pripreme Hrvatske za ovo natjecanje omeo je koronavirus, koji je ušao u najbolji rukometni klub Podravku, zbog čega su neke od najvažnijih igračica morale propustiti ovo prvenstvo. Usprkos tome, Hrvatska je najprije iznenadila pobjedom protiv Mađarske, a potom upisala nove dvije protiv aktualnih prvakinja svijeta Nizozemki, te u konačnici protiv Srbije. Ovo joj je najbolji start u povijesti Europskog prvenstva", stoji i tekstu.

Hrvatska će već sutra nastaviti svoj put na Euru, iako je prvotno stajalo u rasporedu da odmarati do subote. Sutra je na rasporedu utakmica protiv posrnule Rumunjske, zatim u subotu protiv Norveške, te u zadnjem kolu u utorak protiv Njemačke.

gol expired Nevjerojatan rasplet hrvatske skupine: Srbija ispala nakon pobjede Nizozemske u zadnjem kolu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider