Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio izbore

Zajec: "Bobanu su vrata uvijek otvorena. Jakirović? Ako postanem predsjednik, stat ću iza njega"

Velimir Zajec najavio je povijesne izbore za Skupštinu Dinama koji će se održati 2. ožujka.

Velimir Zajec (Foto: Nenad Opacak/Cropix)

Velimir Zajec kandidat je liste "Dinamovo proljeće" za funkciju predsjednika Dinama.

Legendarni igrač i funkcionier najavio je povijesne izbore za Skupštinu kluba, koji će se održati 2. ožujka, a tom se prilikom osvrnuo na nekoliko tema u velikom razgovoru za Media Servis.

Bilo je riječi o modelu privatizacije kluba, iako je Zajec bio za tu opciju, tvrdi da se o tome neće tako skoro razmišljati:

"Kroz novi statut klub je ipak više približen navijačima. U svom životu uvijek sam razmišljao da bi klub trebao biti privatan, da bi bilo dobro da uđe privatan kapital, ali sad kad sam vidio situaciju, mislim da bi bilo bolje da se klub sredi. Onda jednog dana, ako bude potrebe, osjećaja da se napravi nekakva privatizacija, ali u ovom trenutku to nije moguće", kazao je.

Bobanu su otvorena vrata kluba

Ususret povijesnim izborima Zajecu je podršku izrazila još jedna Dinamova legenda, Zvonimir Boban, za kojeg ima samo riječi hvale. Otkrio je postoji li mogućnost da se i on uključi u rad kluba:

"Boban je dosta blizak nama, klubu. Sigurno da mi njegova podrška puno znači. On može dobiti ulogu koju hoće, zasad nema želju da se priključi Dinamu, ali u budućnosti, ako bude želio, vrata su mu uvijek otvorena. Kao i svim legendama koje su malo zapostavljene".

Bilo je riječi i o statusu trenera Sergeja Jakirovića:

"Ja sam uvijek u svojoj karijeri pomagao trenerima i stao sam iza trenera. Tako ću stati i iza ovog trenera dok to on želi.”

Zajec o potencijalnoj suradnji s Barišićem

Osvrnuo se i na potencijalnu suradnju s Mirkom Barišićem. Ranije se pričalo, ako Barišić bude predsjednik kluba, da bi Zajec dobio funkciju sportskog direktora:

"Ako dođe kakva ponuda, o tome će se razgovarati na široj razini. Ne mogu u tome sam odlučivati jer nisam sam u ovoj akciji. Ima tu puno ljudi, navijači su iza nas, njih uvijek treba slušati. Ovo je jedna ozbiljna varijanta, vjerujem da će se sve završiti normalno", zaključio je.

Dodajmo kako je Zajec uzburkao duhove osvrtom na aferu Robert Jarni, koji je dobio otkaz na mjestu izbornika mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina jer je kazao da bi navijao za Betis protiv Dinama:

''Nažalost, Jarni je tu ispao ne prepametan, neću ga podcjenjivati, nije mu to trebalo, neću ni grde riječi upotrebljavati, jer svatko može pogriješiti, a on je shvatio da je pogriješio.

Ti si Hrvat. Kad Hajduk igra vani, ja navijam za Hajduk. Jedino ako bi igrao sa Panathinaikosom, onda bih vjerojatno navijao za Panathinaikos jer sam od njega dobio kruh. Ja ga shvaćam, malo se zaletio, zapravo puno se zaletio, nije mu to trebalo. To je hrvatski klub i ti moraš navijati za naše, što god da je'', zaključio je Zajec.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider