Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
noćna akcija

Vatromet i rakete na Hajdukov hotel u Sofiji: ''Jeste dobro spavali?''

Igrači Hajduka dva puta su se u Sofiji našli na meti domaćih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk večeras od 19 sati u Sofiji igra uzvratnu utakmicu protiv Levskog. U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige u Dugopolju su prije tjedan dana Bijeli slavili s minimalnih 1:0, a odluka tko ide dalje past će večeras.

Hajduk je u Sofiju doputovao još u utorak kasno navečer. Jučer je na treningu bilo i pokušaja provokacija domaćih navijača koji su došli podržati svoje igrače, ali su se na kraju kratko okomili na goste iz Hrvatske.

Navijači Levskog imali su i noćnu akciju. Hotel u kojem je smještena delegacija splitskog kluba noćas je oko 4 ujutro ''napadnut'' – vatrometom. Objavili su na svojoj Facebook stranici i video pirotehničkog performansa uz poruku ''Dobro jutro Hajduk, jeste li dobro spavali?''

Nije to ništa neobično. Znaju i navijači Hajduka sličnim akcijama remetiti san igračima gostujućih klubova uoči važnih utakmica. Obično to traje desetak minuta dok policija ne rastjera navijače. Vjerujemo kako će ovakav potez biti samo motiv više Bijelima koji na stadionu srećom neće imati takav pritisak.

Inače, tijekom večeri huligani Levskog su krstarili ulicama u potrazi za navijačima Hajduka koji, očekivano, nisu ni doputovali kada se utakmica zbog kazne bugarskom klubu igra pred praznim tribinama. Torcida se uz pomoć kolega iz ostatka zemlje proteklih dana borila više s požarima nego bavila navijačkim aktivnostima.

Huligani Levskog imali su prije tjedan dana okršaje s pristalicama Hajduka, ali ne u Splitu već Zadru gdje je bila smještena jedna veća grupa bugarskih navijača. U jednom sukobu zapaljen je i automobil, a zbog remećenja javnog reda i mira privedeno je 20-ak Bugara.

Treba napomenuti i da je bugarski klub pod prismotrom UEFA-e. Poznato je kako su kažnjeni s utakmicom pred praznim tribinama zbog rasističkih skandiranja. Navodno će UEFA-in izaslanik prisustvovati i organiziranom gledanju utakmice u blizini stadiona te bi Levski mogao biti kažnjen čak zbog sličnog grijeha ako se dogodi i izvan stadiona, što zvuči pomalo nevjerojatno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider