Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve prijavili policiji

U centru Zagreba napadnuti navijači Betisa: "Poprskali su nas suzavcem i počeli tući"

Pred utakmicu Dinama i Betisa dogodio se navijački incident.

Policijski očevid (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Skupina zamaskiranih Bad Blue Boysa napala je u Zagrebu četvoricu navijača španjolskog nogometnog kluba Betis koja su doputovala na utakmicu s Dinamom, izvijestile su u srijedu novine Diario de Sevilla.

Neimenovane žrtve ispričale su tim španjolskim novinama da su napadnuti u utorak navečer po dolasku u Zagreb.

"Izašli smo iz taksija i tražili gdje se točno nalazi hostel. Najednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gdje smo smješteni", rekao je navijač Betisa.

Sergej Jakirović Jakirović bez novog pojačanja dočekuje Betis: "Moramo to iskoristiti. Nema drugog recepta" divider

"Nakon što smo mu odgovorili, pozvao je ostale koji su bili ondje. Poprskali su nas suzavcem i počeli tući", dodao je.

U napadu je sudjelovalo otprilike osam zamaskiranih muškaraca. Nakon što su poprskali oči gostima, ukrali su im ruksak i dvije Betisove zastave.

"Oborili su me na pod i cipelarili, pa imam više modrica na nozi. Uspjeli smo zatim pobjeći", ispričao je uplašeni mladić.

Boysi odgovorni za napad?

Španjolci su prijavili napad hrvatskoj policiji, koja je odmah izašla na teren, pa uzela žrtvama otiske prstiju rekavši im da će pokušati pronaći ukradene stvari. Policija im je također rekla da su ih napali Bad Blue Boysi jer se njihova službena udruga nalazi u blizini.

"Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija", ispričao je Betisov navijač. Rekao je da se udruga nalazi u prolazu od kuda su izašli napadači na ulicu, a prema opisu se čini da je riječ o Ilici 37. To se mjesto nalazi blizu Trga bana Josipa Jelačića.

Policija se oglasila o događaju

Dodajmo kako se policija ranije oglasila o ovom događaju:

"Četvorici stranih državljana, 34-godišnjem muškarcu državljaninu Republike Francuske te trojici državljana Kraljevine Španjolske (23, 24 i 27) prišlo je nekoliko nepoznatih mladića. Strane državljane su napali i pošpricali raspršivačem s nadražujućom tvari pri čemu su državljaninu Republike Francuske iz ruke istrgnuli torbu.

Nakon napada počinitelji su pobjegli. Stranim državljanima je pružena hitna medicinska pomoć na samom mjestu događaja te je utvrđeno da su zadobili lakše tjelesne ozljede. Visina materijalne štete je za sada neutvrđena", stoji u objavi Policijske uprave zagrebačke.

Oko 400 navijača Betisa stiže u Zagreb

Lakše ozlijeđeni gosti rekli su da će promijeniti smještaj, te su pozvali ostale navijače Betisa da budu oprezni tijekom boravka u Zagrebu. Betis je prodao oko 400 ulaznica svojim navijačima od ukupno 1254 koje su im bile na raspolaganju.

Dinamo i Betis će u četvrtak s početkom u 18:45 sati odigrati uzvratnu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige. Dinamo je prije tjedan dana pobijedio s 1:0 u Sevilli gdje je UEFA bila zabranila gostovanje Dinamovim navijačima.

Velimir Zajec Zajec: ''Ja bih navijao za Panathinaikos protiv Hajduka jer sam od njega dobio kruh!" divider

Europska krovna nogometna organizacija ove sezone ne dopušta Dinamovim navijačima ulazak na europske stadione jer su u kolovozu nasilni Bad Blue Boysi otputovali u Atenu i sukobili se s navijačima AEK-a prilikom čega je ubijen jedan grčki navijač.

Otputovali su ondje premda im je bilo zabranjeno prisustvovanje utakmici. Više od sto osoba koje sebe nazivaju navijačima Dinama bilo je pritvoreno u Grčkoj, a sudski postupak protiv njih i dalje traje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider