Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a što je s kapetanom?

Vrije u Man Cityju zbog Guardioline odluke: Najveća zvijezda se naljutila

Pep Guardiola je trener zbog kojeg će se uvijek dizati prašina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri utakmice, toliko traje niz bez pobjede Manchester Cityja koji je u sezonu ušao s deset pobjeda u nizu u svim natjecanjima. I dok su tada na svoje dolazili oni koji vole Pepa Guardiolu i njegovu nogometnu filozofiju, zadnjih tjedana sve su glasniji njegovi kritičari.

U sličnoj je situaciji u Njemačkoj bio Bayern Carla Ancelottija, momčad koja je uz City imala najbolji start u Europi. Brutalan ulazak u sezonu, pa onda tri utakmice bez pobjede. No Bavarci su se vratili na pravi put razbivši PSV s 4:1. Problem za Engleze je što su oni ovaj tjedan morali na Camp Nou. A tamo su isprašeni s čak 4:0 iako su relativno dobro stajali na terenu do katastrofalnog kiksa Claudija Brava i crvenog kartona. Leo Messi i društvo takve stvari ne praštaju.

Aguero na klupi - opet

Ono što je sve iznenadilo dogodilo se sat vremena uoči susreta. U prvih 11 Guardiola nije stavio Sergija Aguera. I to drugu utakmicu u nizu, ali s bitnom razlikom. Protiv Evertona je umjesto njega u sastavu bio Kelechi Iheanacho, a u Barceloni Kevin De Bruyne kao lažna devetka. I dok se u prvenstvu Aguero odmarao, u Ligi prvaka je žrtvovan iako je bilo malo onih koji su očekivali kako će City istrčati bez najboljeg igrača u derbiju s Barcom.

Koji je bio Guardiolin plan i zašto je on funkcionirao do jedne greške u obrani i mirne reakcije Messija objasnili smo u taktičkoj analizi same utakmice. No nakon toga Aguero se očekivao u utakmici makar od starta drugog dijela. Čekao je do 79. minute kada je sve već bilo gotovo.

Britanski Telegraph piše kako je Aguero bio šokiran odlukom svog trenera da ostane na klupi u toj utakmici. Čak se nije htio ni zagrijavati uoči utakmice sa suigračima. Ali isti izvor tvrdi kako nema neke velike svađe iako mu je Pep zamjerio što je nakon ozljede protiv Perua igrao za Argentinu u kvalifikacijama protiv Paragvaja. Klub će uskoro objaviti potpis novog ugovora kojim će Aguero biti vezan za City do 2020. godine.

Malo je to kontradiktorna informacija s obzirom na vijest o ljutitoj reakciji Kuhna koji bi sigurno trebao biti u sastavu za nedjeljni okršaj sa Southamptonom na Etihadu ove nedjelje. Vjerojatno ni tvrdoglavi Guardiola nema hrabrosti opet staviti Aguera na klupu u utakmici koju jednostavno mora pobijediti.

Kapetan se vratio

Novinar Telegrapha James Ducker pita se prijeti li možda Agueru sudbina mnogih napadača koje se Pep odrekao prije ili kasnije, a spomenuo je čak i našeg Marija Mandžukića kao primjer. Pretpostavljalo se kako će mu Aguero idealno uklopiti u njegovu filozofiju jer se može vraćati i razigravati, no posljednje odluke pobudile su sumnje.

Također, Guardiola je izjavio kako je zadovoljan Aguerom, ali može bolje, naročito što se tiče trčanja. Presing na loptu je važan dio njegove filozofije i već vidimo da je svoju najveću zvijezdu žrtvovao u vjerojatno najjačoj utakmici sezone.

Ono što je prošlo u sjeni je i povratak Vicenta Kompanyja. Kapetan Cityja poptpuno se oporavio, ali pitanje je računa li Pep na njega. Kronični problemi s ozljedama Belgijanca su udaljili od nekih dugoročnih planova usprkos tome što je kapetan. Guardiola je u novoj delikatnoj situaciji jer ispast će da ne poštuje klupsku legendu iako je ovaj ''hodajuća kronična ozljeda''.

Što će odlučiti Pep Guardiola, zna samo on…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider