Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Riječka fešta u Zagrebu

Armada najbrojnijim gostovanjem ikad proslavila naslov prvaka

Proslava naslova prvaka mobilizirala je Riječane koji su okupirali Maksimir.

Preko pet tisuća navijača Rijeke okupiralo je Maksimir i proslavilo prvi naslov prvaka u povijesti kluba. Rijeka je osigurala naslov i prije zadnjeg kola pobjedom protiv Cibalije, a završnica sezone na Maksimiru mobilizirala je riječki navijački puk koji je izveo pravu invaziju na Zagreb.

Armada se smjestila na južnu tribinu Maksimira koja je bila u potpunosti ispunjena, a dio navijača smjestio se i na zapad. Vjerojatno bi ih bilo i više da Dinamo nije zaustavio internetsku prodaju karata i tako spriječio brojčanu premoć gostujućih navijača kakva se na Maksimiru ne pamti.

Slavlje gostiju djelomično je pokvarila furiozna igra Dinama koji je demolirao Rijeku s 5:2. Dinamo je očito u zadnjoj utakmici sezone odlučio ispucati sve frustracije protiv Rijeke koja je prekinula dominaciju Modrih nakon 11 godina.

Međutim, nema tog poraza koji će pokvariti slavlje Rijeke nakon utakmice. Prvaci će nakon ove utakmice primiti pehar namijenjen osvajaču lige, a nakon povratka u Rijeku doček novih prvaka bit će organiziran na Korzu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider