Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka grmi na Maksimiru

Neviđena invazija Riječana na Zagreb: Armada prisilila Dinamo na očajničke mjere

Rijeka u posljednjem kolu HNL-a gostuje na Maksimiru, gdje će je bodriti nekoliko tisuća njezinih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi prvak Hrvatske Rijeka večeras gostuje kod Dinama na Maksimiru u posljednjem kolu HNL-a. Rijeka je u prošlom kolu matematički osigurala titulu prvaka, prvu u povijesti, pobijedivši na svojem terenu Cibaliju i na taj je način održala razliku od pet bodova prednosti uoči posljednjeg kola i derbija s Dinamom.

Kako je i Dinamo osigurao drugo mjesto, utakmica nema rezultatsku težinu, pa se može reći kako će se igrati samo za prestiž. Unatoč tomu, neće biti nezanimljivo, jer Rijeka će na Maksimiru preuzeti pokal i medalje namijenjene prvaku Hrvatsku.

Navijači Rijeke u popodnevnim satima krenuli su put Zagreba. Bit će to prava invazija Riječana i Armade na Maksimir. Očekuje se da će stadionu Dinama biti pet do šest tisuća navijača Rijeke, četiri tisuće na Južnoj tribini, a još oko tisuću i pol na ostalim tribinama, ponajviše na Zapadu. Ako se ostvare ove procjene, bit će rekordna posjeta Rijekinih igrača na Maksimiru i općenito jedno od najvećih gostovanja Rijeke u povijesti.

To je i razlog zašto je Dinamo stopirao internetsku prodaju ulaznica za Zapadnu tribinu, jer je primijećen „pojačani odljev“ ulaznica prema Rijeci. Budući da se očekuje kako BBB-i neće doći u značajnijem broju, očito su se na Maksimiru uplašili da će na stadionu biti u velikoj većini Rijekini navijači, što bi bilo porazno za vodstvo Dinama.

Nakon što je Rijeka ove sezone upečatljivo detronizirala Dinamo, to bi bio završni i ponižavajući udarac za Modre. Na utakmicu stiže i predsjednik Rijeke Damir Mišković koji je zbog poslovno-privatnih obveza propustio ogled s Cibalijom i neviđeno slavlje koje je uslijedilo na stadionu i riječkim ulicama. Rijeku očekuje još jedna fešta, jer nakon utakmice na Maksimiru, momčad Matjaža Keka donijet će trofej na riječki Korzo.

Momčad Rijeke neće moći dugo slaviti jer je u srijedu očekuje finale Kupa s Dinamom u Varaždinu i šansa za osvajanje dvostruke krune. Ta je utakmica razlog zašto će Kek i Ivajlo Petev najvjerojatnije taktizirati na današnjoj utakmici.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider