Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Identičan međusobni skor

Dinamova petarda Rijeci za čestitku: Hat-trick sjajnog Soudanija!

Utakmicom na Maksimiru završilo je hrvatsko nogometno prvenstvo.

Dinamo je pobijedio Rijeku s 5:2 u posljednjoj utakmici 36. kola HNL-a koja je ujedno bila i posljednja utakmica ovog prvenstva. Zanimljivo, ovakav konačan ishod znači da su Zagrepčani i Riječani potpuno poravnati u međusobnim susretima (dvaput je bilo 1:1, a po jedan trijumf od 5:2 je svaka momčad upisala na svom terenu).

Dinamo je Rijeci pred 12 tisuća gledatelja na Maksimiru, od čega gotovo 6.000 navijača Rijeke, nanio novom prvaku najteži poraz i tako se bar malo utješili za gubitak naslova nakon 11 godina.

Egzibicijska zadnja utakmica prvenstva sa sedam pogodaka, a u kojoj je briljirao Alžirac El Arabi Hillel Soudani s tri gola i jednom asistencijom, bila je i dobra uvertira pred finale Kupa u srijedu u Varaždinu, u kojem se sastaju opet ove dvije momčadi.

Uraganski početak Modrih

Tek što je počeo, u 4. minuti, Al Hilal Soudani je iz solo akcije, koja je započela na centru, iznenadio riječku obranu i prizemnim udarcem lijevom nogomet pogodio lijevi kut vrata. U 11. minuti Rijeka je mogla izjednačiti, no šut glavom Gorgona s pet metara brani Zagorac. U 34. minuti Dinamo vodi s 2:0 nakon što je Moro ubacio s lijeve strane, a loptu je dočekao opet Alžirac Soudani i lako poentirao. U 45. minuti Soudani dolazi do hat-tricka jer je bio najbliži nakon udarca Olma, kojeg je vratar Prskalo kratko odbio. Tek što se krenulo s centra Marko Vešović je pretrčao Pivarića i smanjio na 1:3.

Andrijašević promašio penal pa uspio zabiti

I u drugom dijelu nastavila se golijada - u 47. minuti je Soudani asistirao Španjolcu Daniju Olmu za njegov prvi gol sezone, a u 52. minuti je Machado proigrao Armina Hodžića koji lako pogađa za 5:1. U 63. minuti je Dinamov vratar Danijel Zagorac obranio kazneni udarac Franku Andrijaševiću, no napadač Rijeke se ipak iskupio u 83. minuti poslije ubacivanja Martića s desne strane.

Pred 12.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Mario Zebec iz Cestice.

Strijelci: 1:0 Soudani (4), 2:0 Soudani (34), 3:0 Soudani (45), 3:1 Vešović (45+1), 4:1 Olmo (47), 5:1 Hodžić (52), 5:2 Andrijašević (83)

Promašeni penal: Andrijašević (Rij, 63)

Dodajmo kako je u prvoj utakmici današnjeg programa 36. kola Istra 1961 kao gost s 3:0 pobijedila Inter Zaprešić i time sezonu završila na šestom mjestu preskočivši Slaven Belupo.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider