Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
juri punim gasom

VIDEO Neymar mijenja svjetski poredak: Messi i Ronaldo 'odlaze u povijest'

Neymar juri punim gasom prema tituli najboljeg nogometaša svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski nogometaš Neymar nasljednik je Lea Messija i Cristiana Ronalda kada govorimo o najboljem nogometašu svijeta. Tri dana uoči 24. rođendana Brazilac je po mnogima odmah iz spomenute dvojice, a neki idu toliko daleko da tvrde da je već sada bolji od portugalskog napadača Real Madrida.

Bolji nego što su to bili Messi i Ronaldo

Ugledni francuski sportski magazin France Football napravio je kratki statistički presjek trojice nogometaša u razdobljima kada su imali 24 godine. Prema toj statistici Neymar je uspješniji i bolji od obojice i pred njim je blistava karijera.

Neymar je dosada odigrao 413 službenih utakmica i postigao je 257 pogodaka, te je na prosjeku od 0.62 gola po susretu. Messi je na dan 24. rođendana bio na prosjeku od 0.60 golova (196 u 325 utakmica), dok je Ronaldo bio na 'mizernih' 0.36 golova po susretu (132 u 362 utakmice).

Neymar je preodređen da osvoji Zlatnu loptu, možda već početkom 2017. godine. Trenutno je Neymar ispred obojice konkurenata iza kojih je završio ove godine na gala večeri u Zürichu. U 27 utakmica u koliko je nastupio ove sezone Neymar je postigao 21 pogodak i upisao 17 asistencija, od kojih su neke bile spektakularne. Messi je u 26 utakmica postigao 21 gol i upisao 'samo' 10 asistencija, dok je Cristiano Ronaldo u 28 susreta zabio 30 i podijelio 10 asistencija.

Neymar ima adut u rukavu za osvajanje Zlatne lopte

Ono što će se gledati na kraju godine je učinak igrača u 2016. godini. Ukoliko Neymar uspije zadržati nivo na kojem trenutno igra bit će uz bok obojici velikana. Ono što mladom nogometašu ide na ruku su ljetne aktivnosti, odnosno Copa America i Olimpijske igre u Brazilu koje će Neymar napasti s 'novim Brazilom'. Cristiano Ronaldo će zaigrati na Europskom prvenstvu u Francuskoj, ali teško da će s Portugalom ostvariti značajniji rezultat.

S druge pak strane, ako Neymar uspije nadvisiti Messijevu Argentinu u posebnom izdanju Copa Americe koje će se po prvi puta održati izvan Južne Amerike, te uzme naslov olimpijskog pobjednika s reprezentacijom Brazila u Rio de Janeiru, šanse da već 2017. godine osvoji Zlatnu loptu rapidno rastu.

Ono što je također vrlo ključno za Neymara je njegova klupska situacija. Posljednjih se mjesec, dva špekulira da Neymar koketira s Real Madridom, a to je nešto što će definitivno naškoditi njegovim šansama ukoliko se realizira taj transfer. Neymar da bi osvojio Zlatnu loptu mora ostati u Barceloni ili u najgorem slučaju otići u Manchester City koji od ljeta preuzima Pep Guardiola.

Brazilac s današnjim danom započinje i s jednim neugodnim iskustvom - suđenjem za utaju poreza. Nadamo se samo da mu to neće odvratiti previše pažnju od nogometa i da ćemo i dalje gledati njegove fenomenalne partije u dresu Barcelone i Brazila...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider