Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Zapanjujući podatak uoči 'el clasica' koji tjera strah u kosti Realu i 'smanjuje' Messija

Dok Barcelona brine slatke brige, Real ima velikih problema uoči 'el clasica' u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza Reala u Sevilli, Barcelona će u sljedećem kolu stići na Santiago Bernabeu s tri boda prednosti i visokom dozom samopouzdanja. Katalonci i bez svojeg najboljeg igrača Lionela Messija pobjeđuju u nizovima. Za to su najzaslužniji Neymar i Luis Suarez, koji su Argentinčevim izbivanjem „eksplodirali“, kao da su se obojica oslobodila Messijevih „okova“ koji su ih sputavali. Posebice se to odnosi na Neymara koji u posljednjim utakmicama oslobodio sve svoje potencijale.

VIDEO Novi ispad nervoznog Ronalda: Da je isključen, ne bi igrao El Clasico

VIDEO Golčina o kojoj priča svijet: Je li Neymar nadmašio i Ronaldinha?

Brazilac pruža spektakularne partije iz kola u kolo. Bez Messija "za vratom" izgleda kao najbolji nogometaš na svijetu. Protiv Villarreala je postigao fantastičan gol podsjetivši na legendarnog Pelea kojem je „sombrero“ bio specijalitet. Neymar je prvi strijelac Primere sa 11 golova, a Suarez je drugi s dva gola manje. Prilično nevjerojatno zvuči podatak da su Brazilac i Urugvajac postigli posljednjih 17 golova Barcelone u prvenstvu! Monopolizirali su proslavu golova od utakmice sa Celtom u Vigu u 5. kolu.

Messi želi igrati u 'el clasicu'

Možda je jedini problem za Barcelonu u ovom trenutku taj što Lionel Messi navodno pošto poto želi igrati u „el clasicu“. Argentinac je počeo trčkarati, prema izvještajima koji stižu iz Barcelone, žestoko radi kako bi bio spreman za okršaj s Realom. Da se Messi dobro oporavlja potvrdio je i Luis Enrique, no sumnjamo da je trener Barcelone oduševljen idejom da Messi zaigra u najvećem derbiju.

Katalonski mediji guraju priču kako bi Messi svojim povratkom zadao dodatan psihološki udarac Madriđanima, kojima zasigurno nije svejedno kada vide Argentinca na travnjaku. Međutim, iz ove perspektive se čini da bi Messi inzistiranjem da igra samo poremetio trenutačnu koncepciju i unio nemir u momčad Barcelone. Možda će Messi fizički biti dovoljan spreman, iako jako teško, ali pitanje je u kakvoj bi formi stigao na Bernabeu, s obzirom da ga na travnjaku nema od kraja rujna.

Messi jest najbolji igrač današnjice, uz Cristiana Ronalda, ali teško da čak i on može biti na nekoj relativno visokoj razini u derbiju a da prije toga gotovo dva mjeseca ne odigra barem jednu natjecateljsku utakmicu i još se k tome oporavlja od prilično nezgodne ozljede.

Realovi navijači dižu ruke od Ronalda

Dok Barcelona brine slatke brige, Real ima velikih problema. Rafael Benitez bio je na udaru kritike i do utakmice sa Sevillom, a nakon prvog poraza u sezoni, pritisak na Beniteza samo će se povećati. Malo tko je u Madridu zadovoljan igrom Reala kojeg je u proteklim utakmicama uglavnom spašavao Keylor Navas, kojeg nije bilo na Sanchez Pizjuanu i Real je odmah „popio“ tri komada. Kada je vratar najbolji igrač Reala, jasno je da nešto ne štima u igri „kraljeva“.

Situacija oko Cristiana Ronalda i Karima Benzeme ne ide u prilog Benitezu. Ronaldo je daleko od svoje najbolje forme. Portugalac igra prilično loše za svoje standarde, kao da je odsutan duhom, kao da mu misli lutaju Parkom prinčeva ili nekom drugom destinacijom. Navijači Reala sve su više skloni razmišljanju da je vrijeme da Ronaldo napusti Madrid. Čak i oni najtvrdokorniji zagovaratelji Ronalda polako dižu ruke od Portugalca.

Pokazala je to i anketa Asa u kojoj 57 posto ispitanika smatra kako će na kraju sezone prijeći u PSG. Anketa je napravljena prije utakmice u Sevilli. Ne bi sumnje da bi sada taj postotak bio još i veći. I na Realovim forumima sve je više onih koji smatraju da ovo više nema smisla i da je možda najbolje da ga Real proda dok za njega može dobiti ozbiljne novce.

Dodatni problem za Real je ozljeda ramena Sergija Ramosa u Sevilli. Kako sad stvari stoje Ramos će teško biti spreman za Barcelonu. Benitez dočekuje „el clasico“ s velikom strepnjom, za njega bi to mogla biti ključna utakmica sezone. Mediji i javnost ga kritiziraju na sva zvona, igrači Reala ga baš i ne respektiraju previše. Svima je već dosadio, još ako Real „vrisne“ u velikom derbiju, nije teško dokučiti što bi se moglo dogoditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider