Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objasnio kako

VIDEO Golčina o kojoj priča svijet: Je li Neymar nadmašio i Ronaldinha?

Neymar je u pobjedi Barcelone postigao jedan od najljepših pogodaka koje smo vidjeli u 2015. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je s 3:0 pobjedom protiv Villarreala ostala sama na vrhu ljestvice španjolskog prvenstva nakon što je Real izgubio u Sevilli. Još jednom je Barcelonu do pobjede vodio dvojac Neymar – Luis Suarez koji je, otkako nema najvećeg iz terceta ubojitog napada, Lea Messija, postigao sve pogotke Barce u posljednjih šest utakmica.

Neymar bez Messija 'za vratom' najbolji na svijetu: Za Real najbolje da proda Ronalda!?

VIDEO Svi bruje o Neymaru, a tamnoputi Bask je zabio još bolje!

Njih dvojica su i najbolji strijelci Primere, Neymar s devet pogodaka i Luis Suarez s tek jednim manje. Sada tek vidimo koliko ovi nogometaši mogu dati Barceloni. Nema Messija, a oni doslovce nezaustavljivo trpaju suparnicima. To je jedna od boljki modernog nogometa u kojem je nekoliko klubova nakrcano najvećim zvijezdama koje onda guše jedna drugu, a svi oni mogu biti vođe u većini klubova.

Kako to izgleda u brojkama… U posljednjih šest utakmica u prvenstvu njih dvojica zabili su 16 pogodaka, svaki po osam! Od utakmice protiv Leverkusena na kraju rujna, samo je trenutno ozlijeđeni Ivan Rakitić (dva gola kod BATE-a) zabio za Barcu osim ove dvojice.

Šlag na tortu ovakve čudesne forme napadača Barcelone bio je nedjeljni pogodak Neymara Villarrealu. On i Luis Suarez odigrali su brzu kontru koju je Brazilac završio spektakularnim golom kojem se jučer divio cijeli nogometni svijet. Primio je u trku loptu prsima, prebacio braniča gostiju 'sombrerom' pa se okrenuo i pogodio loptu isprve.

Neki su se odmah sjetili čudesnim pogodaka Ronaldinha u dresu Barce, a jedan je bio sličan iz 2004. godine protiv Osasune. Ronaldinho se slično okrenuo, ali smo dojma da mu je bilo lakše to napraviti jer je stajao na mjestu. Neymar je nakon utakmice rekao kako je dok je lopta putovala prema njemu zamislio kako se osloboditi braniča i na kraju je to izveo sasvšreno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider