Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gauči rasturaju

Messi otkrio koja mu je momčad najbolja u povijesti: "Ova momčad Argentine impresivna je, ali…"

Lionel Messi predvodi Argentinu u suverenom pohodu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Argentina je u Limi napravila stopostotni niz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. Gauči su pobijedili Peru 2:0, a oba pogotka postigao je Lionel Messi.

Navijači Srbije VIDEO Navijač Srbije prerušio se u redara i ukrao zastavu Crne Gore, nastao je kaos divider

Nakon četiri odigrana kola južnoameričkih kvalifikacija Argentina je prva na ljestvici s četiri pobjede i gol-razlikom 7:0. Aktualni svjetski prvaci imaju pet bodova prednosti ispred Urugvaja, Brazila i Venezuele te su praktički već jednom nogom zakoračili u SAD, Meksiko i Kanadu.

Argentina igra dobro i pobjeđuje, a Messi s 36 godina na leđima proživljava drugu mladost. Najbolji je strijelac Argentine i cijelih kvalifikacija s tri gola, iako protiv Bolivije nije igrao, a protiv Paragvaja je ušao tek u drugom dijelu.

Messi: "Ova Argentina blizu je moje Barcelone, koja je najbolja u povijesti"

U Argentini traju polemike oko toga može li se ova momčad Gauča uspoređivati s Messijevom šampionskom Barcelonom. Nakon utakmice Messi je upitan gdje bi smjestio ovu momčad Argentine na ljestvici najboljih.

"Razmišljao sam o tome neki dan. Ova je momčad impresivna, nastavlja rasti, igra sve bolje. Uspoređivati je s Barcelonom, koja je najbolja momčad u povijesti, puno je, ali mislim da smo vrlo blizu zbog onoga što smo pokazali jer smo postali prvaci Južne Amerike i svijeta. Imamo odlične igrače. Bez obzira na to tko igra, to se ne primjećuje jer postoji vrlo izražen stil, koji nas jako identificira i sviđa nam se. Nadamo se da ćemo nastaviti tim putem", kazao je Messi i nastavio:

Hojlund protiv San Marina VIDEO Danski kapetan nakon zastrašujućeg starta na Hojlunda: "Čuo sam kako se dogovaraju gađati mu koljeno" divider

"Otkako smo osvojili Copa Americu i pobijedili u Brazilu, oslobodili smo se i rasli. A nakon osvajanja Svjetskog prvenstva narasli smo puno više. Momčad je vrlo samouvjerena, vrlo opuštena. Bez obzira na to gdje igra, uvijek je protagonist i želi loptu. Osjećamo se vrlo dobro i uživamo igrati na ovaj način."

Priprema za Urugvaj i Brazil

Messi ističe da je atmosfera u svlačionici Argentine na visokoj razini.

"Ako je dobra grupa i dobra atmosfera u svlačionici, stvari su puno lakše. Već dugo pokazujemo da je ovo sjajna grupa. Imamo vrlo mladih klinaca, koji, iako su osvojili sve, žele nastaviti osvajati trofeje. Poruka koju je izbornik poslao nakon Svjetskog prvenstva jest ta da smo opet krenuli od nule i da je teže braniti nego osvojiti prvi put."

Za kraj je Messi ispričao kakav mu je plan za naredno razdoblje.

"Sada ću trenirati i pokušati doći u što boljoj formi za utakmice s Urugvajem i Brazilom u studenom. Zatim ću uživati u praznicima u Argentini, dat ću si puno više slobodnog vremena nego inače, a u siječnju ću započeti predsezonu ispočetka."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider