Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Boljka Vatrenih

Nova imena i novi sustav za sljedeće okupljanje? "Dalić će posegnuti za novim centarforom - netko Mandžina stila"

U intervjuu za Dnevnik Nove TV izbornik Zlatko Dalić rekao je mnogo o svojim razmišljanjima nakon posljednjih dvaju poraza, ali i ostavio brojna otvorena pitanja. Kakve su to promjene o kojima je već ranije razmišljao, a sad ih svakako želi napraviti da bi reprezentaciju vratio na pobjedničku stazu?

Hrvatska je doživjela dva poraza zaredom, i šokantna i uz nevjerojatno sterilnu igru, a to je natjeralo izbornika Zlatka Dalića na veliko preispitivanje. Ovako je to priznao za Dnevnik Nove TV.

"Ništa nije ukazivalo na ovo, imao sam neke svoje ideje, ali nisam želio dirati dok je išlo ovako dobro. Jednostavno, sad to moram napraviti", rekao je Zlatko Dalić.

Ivan Perišić Splićane oduševio kruzer s velikom porukom za Ivana Perišića divider

Tako se primjerice brojni izostanci mogu amortizirati promjenom sustava igre. Kolumnist portala gol.hr Ivica Medo to posebno smatra s obzirom na izostanak ključnog igrača: Ivana Perišića.

"Imali smo Brekala koji to nije uspio, vraća se stalno nazad, jedan na jedan nije prošao, a desno krilo nemamo odavno. To je zapravo drugi napadač više. Taj sustav igre bez Ivana Perišića teško može funkcionirati", rekao je kolumnist gol.hr-a Ivica Medo.

Osim drukčijeg sustava, izbornik Dalić najavio je i neka nova imena na idućem popisu.

"Idemo sa svježim snagama, energijom i da damo šansu drugim igračima. Ne mogu sad o imenima, moramo ovo analizirati, moram se ja resetirati i izaći iz komforne zone u kojoj sam bio."

Ivan Perišić Splićane oduševio kruzer s velikom porukom za Ivana Perišića divider

Od konkretnih imena, s obzirom na slab učinak napadača Muse i Belje, očekuju se novi pozivi baš u napadačkom segmentu.

"Vjerojatno će posegnuti za centarforom koji će biti rastrčaniji, hitriji, agresivniji, koji i ako ne ide, može stiskati stopere. Nešto što je znao igrati Mandžukić. Imamo sad tu Roka Šimića, Matiju Frigana, Franjo Ivanović iz Rijeke, ali on ne igra ni u prvoj postavi mlade."

Osim "novog Mandžukića", Hrvatskoj kronično nedostaje i pravi udarac izvana, kao što to za Rijeku radi Marco Pašalić.

Lucky Punch: Makhachev - Volkanovski VIDEO Lucky Punch vratio se poslije tri mjeseca: Repriza rata za pojas, najteži test za Chimaeva i novi vladar poluteške u regiji divider

"Ako se pređe na igru s četiri ili pet veznjaka. Pašalić je taj koji ima udarac, također se Sučić može uklopiti u tu igru, on može realizirati tu šansu ili polušansu, što nam je potrebno. Tu postoji dosta opcija“, podvukao je Medo.

A uz sve potencijalne izmjene, još jedna će za prvu sljedeću utakmicu biti prisilna: Marcelo Brozović tada neće moći igrati zbog žutih kartona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider