Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigli samo zbog njega

Kovačić pod posebnim povećalom: Portugalci bijesni na Hrvata

Real Madrid umalo je ostao bez prvog mjesta u skupini F.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karim Benzema svojim je pogotkom u 85. minuti spasio Real novog kiksa u Ligi prvaka. Da nije bilo tog pogotka Borussia Dortmund bi već kolo prije kraja bila na nedostižna četiri boda prednosti uoči novog međusobnog okršaja na Santigao Bernabeuu, a Madriđani bi u ždrijeb osmine finala kao drugoplasirana momčad.

Visio je opasno Real u Lisabonu iako je imao igrača više od 64. minute kada je izravni crveni karton dobio Joao Pereira. Desni bek Sportinga nepravedno je isključen zbog udaranja našeg Matea Kovačića, no snimka pokazuje kako je Kova simulirao žestoko udaranje (puno žešće nego je bilo) te potom s poda tražio kaznu za protivnika.

Nakon toga hrvatski je reprezentativac postao neprijatelj broj domaćih navijača. Portugalci su ogorčeni tim potezom kao i sucem koji je nasjeo na glumu veznjaka Reala. Trener domaćina Jorge Jesus imao je zanimljiv pogled na taj detalj koji je po njima odlučio utakmicu iako su Portugalci s igračem manji uspjeli izjednačiti.

''Joao nije ništa napravio, ali ga je potez Kovačića izbacio iz utakmice. I to je fair-play? Što je uopće fair-play? To ne postoji. Muka mi je od toga da ljudi govore o fair-playu u nogometu. Kovačić je bio pametan, ali fair-play je sranje'', bio je ljutit Jesus.

Kovu gledao dvojac iz Milana

Kovačić je tako uvelike pomogao svom klubu simuliranjem, ali ljepša strana priče je njegova igra i transformacija o kojoj madridski mediji pišu skoro svaki dan. Od ''izgubljenog dječaka'' do veznjaka koji sjajno koristi rupe koje se u momčadi Zinedinea Zidanea otvaraju zbog ozljeda prvo Casemira, pa Modrića i sada Tonija Kroosa.

Kova je pun samopouzdanja i igra gotovo standardno u Real Madridu koji je vodeća momčad španjolskog prvenstva. Zato su se i aktivirale priče o zanimanju Milana, o čemu piše La Repubblica. Talijani pišu kako Kovačić u Lisabonu nije bio samo pod povećalom zbog događa u 64. minuti već su na tribinama bili Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli, predstavnici Milana koji je opet jako zagrijan za Hrvata.

U sjeni konačnog dogovora oko kineskog preuzimanja Milana polako se slaže križaljka novih pojačanja. Kad kapne lova s Dalekog Istoka upravo bi Kova trebao postati jedna od glavnih meta. S Realom ima ugovor do 2021. godine i više mu se baš ne ide, a Real pak uskoro neće moći registrirati nove igrače na dva prijelazna roka.

Zato je Milan sad u puno težoj situaciji nego je bio ljetos, ali ima vremena, Kovačiću su tek 22 godine…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider