Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrivena formula

Evo kako je Kovačić od otpisanog postao ključni igrač u nekoliko mjeseci

Ne prestaju hvalospjevi na račun hrvatskih veznjaka nakon velike pobjede Reala nad gradskim rivalom Atleticom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne prestaju hvalospjevi na račun hrvatskih veznjaka nakon velike pobjede Reala nad gradskim rivalom Atleticom u subotu. Real nije mogao računati na ozlijeđene Kroosa i Casemira, ali su njihov izostanak odlično nadomjestili Modrić i Kovačić uz pomoć Isca.

I dok su u Realu već navikli na sjajne Modrićeve predstave, ove sezone oduševljava i Mateo Kovačić. Španjolski As donosi priču o njegovoj transformaciji od igrača koji je prije manje od godinu dana bio na izlaznim vratima kluba do jedne od glavnih uzdanica trenera Zinedinea Zidanea.

Kovačić je u isto vrijeme prošle sezone odigrao samo 445 minuta, dok je ove skupio 972, gotovo dvostruko više. 11 od 18 utakmica je počeo od prve minute, dok je prošle sezone počeo tri od 16.

Priliku su mu otvorile ozljede ključnih igrača sredine terena Kroosa, Modrića i Casemira, a on ju je odlično iskoristio. Nametnuo se treneru Zidaneu koji ga nije imao u planovima nakon što je zamijenio Rafu Beniteza koji ga doveo iz Intera.

Ambicioznost se isplatila

Uoči sezone se priključio pripremama momčadi od prvog dana iako je imao dopuštenje da zbog Europskog prvenstva ostane duže na odmoru, a osim toga je i savršeno naučio španjolski. Sve to pokazuje koliko je Kovačić bio željan dokazivanja i skidanja etikete "vječnog talenta."

Takva ambicioznost se isplatila što dokazuju i statistike. Kovačić ove sezone ima odličnih 91.8 posto točnih dodavanja (571 od 622), a stigao je postići i bitan gol na gostovanju protiv Legije koja je gotovo šokirala Real. Njegov utjecaj na igru Reala je sve veći nakon što je u prošlosti često djelovao neprimjetno na terenu.

Kovačić još ima prostora za napredak, ali tek su mu 22 godine – za usporedbu, Modrić je u njegovim godinama još igrao u Dinamu, dok je Casemiro bio na posudbi u Portu. Nakon što je preskočio nekoliko razvojnih stepenica karijera mu je krenula silaznom putanjom, ali sada je napokon počeo ispunjavati svoj ogroman potencijal zbog kojeg je Real za njega izdvojio preko 30 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider