Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se Pogba?

Gužva u Realu tjera Kovu otkud je došao, Zidane otpisuje trojicu

Zinedine Zidane morat će malo počistiti svlačionicu uoči nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polako se na pripremama u SAD-u okupljaju Realove zvijezde. Luka Modrić i Sergio Ramos priključili su se momčadi u Ohiju gdje Zinedine Zidane priprema ekipu za tri prijateljska nogometna spektakla protiv PSG-a (28.7.), Chelseaja (30.7.) i Bayerna (4.8.) u sklopu turnira International Champions Cup.

Dan uoči prve pripremne utakmice Zizou je odgovarao na pitanja madridskih izvjestitelja koji prate Real po Americi. Potvrdio je ono što se pisalo zadnjih dana, a to je da James Rodriguez sigurno ostaje u Realu i sljedeće sezone. S druge strane, kada su ga pitali o Paulu Pogbi, ostavio je mogućnost dolaska najtraženijeg Francuza na svijetu – otvorenom.

''On nije igrač Reala nego Juventusa, ali do 31. kolovoza se svašta može dogoditi'', rekao je Zidane i tako potpalio maštu medija i navijača.

U Engleskoj ne mogu vjerovati da madridski mediji i dalje vjeruju kako postoji šansa da Pogba zaigra u bijelom, a ne crvenom dresu sljedeće sezone. Iskoristili su ova prepucavanja oko isplate Pogbina agenta da naglase kako francuski nogometaš u biti ne želi u Manchester United već u Real. No, čini se kako su za to ipak male šanse…

Gužva u veznom redu. Tko odlazi?

Ono što još naglašavaju mediji bliski Realu je velika gužva u veznom redu. Sjećamo se kako su nedolazak Andrea Gomesa neki povezali upravo s tom činjenicom (iako ni u Barceloni nije baš neka pustinja u veznom redu), a sad je pitanje tko će preživjeti obavezno čišćenje svlačionice.

Zidane ima na raspolaganju devet veznih igrača. To su Luka Modrić, Toni Kroos, Casemiro, Isco, James Rodriguez, Mateo Kovačić, Marco Asensio, Marcos Llorente i Martin Odegaard. Jasno je kako će biti mjesta za maksimalno šestoricu koja će se boriti za tri mjesta u veznom redu iza nezamjenjivog trojca BBC.

A ako se još pokažu istinitima priče o Zidaneovim željama za 'više mišića' u momčadi, broj veznjaka bi se mogao dodatno povećati.

Prošle godine Zizou je dobitničku formulu našao u trojcu Modrić – Kroos - Casemiro. Upravo je Brazilac bio najveći pobjednik u sezoni jer je nakon silnih kritika uspio izboriti mjesto i ulogu igrača koji će svojom trkom omogućiti da Modrić i Kroos više kreiraju, a manje misle na zatvaranje suparnika.

Isco i James bili su najveći gubitnici. Nezadovoljstvo je bujalo, transferi su već bili dogovarani, ali i dalje su u klubu i ne spominje se odlazak. Kao da su čekali novu sezonu i novu priliku da Zizouu dokažu kako su vrijedni Realovog dresa. No, kako je i sam rekao u slučaju Pogbe, do 31. kolovoza je dovoljno vremena…

Nažalost (ili možda na sreću), najviše se spekulira o odlasku našeg Matea Kovačića, iako je prirodna zamjena za Modrića. Spominje se povratak u Milano, ali ne u Inter već u gradskog rivala Milan. Ipak, navodno bi Real Kovu poslao tek na jednogodišnju posudbu jer ni sami nisu više sigurni jesu li bacili 35 milijuna eura za drugog Hrvata u momčadi ili je on budućnost kluba, zajedno s Marcom Asensiom kojem se daje više šanse za ostanak za razliku od Marcosa Llorentea i Martina Odegaarda koji će pak sreću tražiti na posudbama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider