Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
juve ogorčen

Propada najskuplji transfer svih vremena? Otkazan Pogbin liječnički pregled!

Hoće li se ova trakavica oko Pogbe napokon već jednom završiti?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li moguće da će zbog bizarnog razloga propasti najskuplji transfer u nogometnoj povijesti? Prelazak Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United naišao je na visoki 'zid' kako prenose britanski mediji, a razlog su 25 milijuna eura koje Francuzov menadžer Mino Raiola treba dobiti od tog transfera.

U Juventusu su navodno jako ljuti na 'super menadžera' Raiolu kako ga vole nazivati jer je tijekom cijelog ljeta zagovarao Pogbin odlazak iz Torina. Stoga su iz kluba poručili kako ne žele platiti ni centa talijanskom Nizozemcu, koji je na 'pokvaren i sebičan' način djelovao 2012. godine kada je Pogba odlazio u Juventus (iz Manchester Uniteda). To je ne tako davno otkrio tadašnji menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson.

 

En disant rien on a tout dis we say it all by saying nothing at all #holidays

A photo posted by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

Juventus je stoga uvjeren da Raiola radi sve iz vlastite koristi i zato čelnici slavnog talijanskog kluba ne žele pridonijeti ni centom. Izgleda da bi cijeli teret otplate mogao pasti na leđa Uniteda, pa čak i Pogbe ukoliko će svim silama htjeti napustiti Juventus.

Osim ovih navodnih problema, talijanski novinar vrlo blizak nogometnom tržištu, Gianluca di Marzio, tvrdi da su Juve i United blizu dogovora. Raiola se u ponedjeljak vratio u Torino iz Miamija, gdje se sastao sa svojim pulenom, kako bi prenio Pogbina razmišljanja čelnicima 'stare dame'. Di Marzio vjeruje da su dogovoreni osobni uvjeti suradnje između Pogbe i engleskog velikana, koji francuskom veznjaku nudi petogodišnji ugovor i 200 tisuća funti tjedne plaće.

U prilog tome da je transfer blizu realizacije ide i Manchesterova objava brojeva igrača za novu sezonu. Naime, 'šestica' je i dalje slobodna, a to je broj koji Pogba nosi u Juventusu i u francuskoj reprezentaciji...

Ima još jedna verzija zbog čega Pogbin transfer u United još nije realiziran. Naime, britanski Eurosport tvrdi da Francuz ne želi u klub koji ga se olako riješio 2012. godine te 'moli' da će mu zazvoniti telefon i da će s druge strane linije biti trener Real Madrida Zinedine Zidane. Pogba, tvrdi spomenuti izvor, želi u Real i to je ponuda koju će čekati do samog kraja prijelaznog roka ako treba.

Nakon što su svoje verzije situacije izbacili Britanci, oglasio se i madridski AS. On pak tvrdi da je Raiola otkazao Pogbin liječnički pregled, koji je trebao biti odrađen u Miamiju u kardio vaskularnom institutu.

Teško je više zaključiti što je istina, a što nije. No Pogba se za 12 dana mora priključiti pripremama Juventusa, a do tada se može nastaviti odmarati u Miamiju, igrati košarku s prijateljima, te sudjelovati na razno raznim zabavama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider