Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li na Euro?

Vraća se zaboravljeni Vatreni: Servirao otkaz Niki Kovaču, a sad ga čeka velika nagrada

Povremeni hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić igra sjajnu polusezonu u Augsburgu.

Lovro Majer i Kristijan Jakić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Kristijan Jakić, zaboravljeni član brončane generacije Hrvatske iz Katra, vraća se na veliku scenu! Ove se zime preselio iz Eintracht Frankfurta u Augsburg na posudbu do kraja sezone i pogodio.

Vrlo je brzo postao neizostavan prvotimac bundesligaške momčadi, a praktički je servirao otkaz bivšem hrvatskom izborniku Niki Kovaču u Wolfsburgu.

Upravo je Jakić bio prvo ime susreta Wolfsburg - Augsburg (1:3) zabivši dva pogotka, prvi u 61. minuti kad se sjajno snašao u kaznenom prostoru, a drugi u 79. kad je krasno pogodio iz velike udaljenosti. Zanimljivo, prvi put u karijeri na jednom je susretu zabio dva pogotka.

Njegove sjajne igre nisu prošle nezapaženo. Dapače, Augsburg želi otkupiti njegov ugovor na kraju sezone od Eintrachta, i to za iznos od pet milijuna eura, koliko iznosi klauzula, tvrdi poznati njemački insajder Florian Plettenberg.

U Augsburgu vjeruju da je Hrvat jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate u proljetnom dijelu sezone. Trenutačno se nalaze na visokom sedmom mjestu Bundeslige s 35 bodova, pet manje od Eintrachta, koji je na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Marko Livaja Torcida odgovorila autorima poruke Marku Livaji u Splitu: Otkrili o kome je riječ? divider

Slaven Belupo - Rijeka Rijeka pobjeđuje na različite načine i zato je favorit za naslov prvaka divider

Robert Mudražija i Marko Livaja Mudražija o sukobu s Livajom: "Znamo kako je on slavio golove protiv Dinama i Rijeke" divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider