Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo im dao 1254 karte

Znači li im išta ova utakmica? Betisovi navijači kupili samo trećinu ulaznica za maksimirski jug

Dinamo i Betis u četvrtak od 18:45 igrat će na Maksimiru uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige.

Navijači Betisa (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Španjolski nogometni klub Betis dobio je 1254 ulaznice za utakmicu s Dinamom u Zagrebu, a prodao ih je oko 400 svojim navijačima, rekla je Betisova glasnogovornica u utorak navečer.

Betis je svojim navijačima nudio ulaznice po cijeni od 15 eura.

Dinamo i Betis u četvrtak od 18:45 igrat će na Maksimiru uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige. Dinamo je prošli tjedan pobijedio s 1:0 u Sevilli.

Nogometaši Betisa će u srijedu u 10 sati poletjeti prema Hrvatskoj, a trener Manuel Pellegrini objavio je imena 19 putnika.

Među njima nema braniča Germana Pezzelle, koji zbog skupljenih žutih kartona nema pravo nastupa, ali u avionu je mjesto našao napadač Cedric Bakambu. Kongoanac je zbog Afričkog prvenstva bio propustio prvi ogled. To je jedina promjena u odnosu na utakmicu odigranu na stadionu Benito Villamarin prije tjedan dana.

"Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali najvažnije nam je da se pokažemo u svom najboljem izdanju i od prve minute krenemo po pobjedu", rekao je kapetan Nabil Fekir uoči puta.

"Moramo postići najmanje dva gola", podsjetio je.

Betis je tijekom prošlosti samo jednom gostovao u Hrvatskoj u europskim natjecanjima. S Rijekom je odigrao 1:1 u listopadu 2013. u skupini Europske lige.

Betis protiv Dinama želi ostvariti nešto što nije nikad

Zeleno-bijeli nikada u eliminacijskoj fazi europskih natjecanja nisu prošli dalje kad su u prvoj utakmici poraženi na svom terenu.

U Kupu pobjednika kupova su 1998. kod kuće izgubili s 1:2 od Chelseaja, a premda su u uzvratu u Londonu poveli, poraženi su s 1:3. Prije dvije godine su, pak, u Sevilli izgubili s 1:2 od Eintrachta u osmini finala Europske lige. I u Frankfurtu su zatim vodili, ali je domaćin u produžetku zabio za konačnih 1:1.

Chelsea i Eintracht su na kraju osvojili spomenuta natjecanja u tim sezonama.

Unatoč toj statistici, ozlijeđeni Betisov napadač Ayoze Perez vjeruje da njegovi suigrači mogu preokrenuti rezultat u Zagrebu.

"Svi vjerujemo u preokret", rekao je Perez iz automobila novinarima okupljenima u utorak u Betisovom klupskom centru.

Perez, glavni napadač momčadi, ozlijedio se u siječnju tijekom prvenstvene utakmice s Granadom, zbog čega propušta susrete s Dinamom.

Popis momčadi Betisa za utakmicu s Dinamom

VRATARI: Claudio Bravo, Rui Silva i Fran Vieites

BRANIČI: Hector Bellerin, Aitor Ruibal, Chadi Riad, Juan Miranda i Xavi Pleguezuelo

VEZNJACI: Johnny Cardoso, Marc Roca, William Carvalho, Nabil Fekir, Rodri Sanchez, Abde Ezzalzouli, Gines Sorroche i Enrique Fernandez

NAPADAČI: Assane Diao, Willian Jose i Cedric Bakambu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider