Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ZTE je tvrd orah"

Jugović nakon pobjede u sudačkoj nadoknadi oduševljen atmosferom: "Imam osjećaj da sanjam"

Osijek je u sudačkoj nadoknadi slomio otpor gostiju iz Mađarske.

Vedran Jugović (Foto: Vlado Kos/Cropix)

ZTE se pokazao kao tvrd orah, u prepunoj Opus Areni borio se do samog kraja.

Prevagu su donijeli igrači s klupe

Kao kapetan na prvoj europskoj utakmici na novom stadionu, momčad je poveo Vedran Jugović.

"Teško izborena pobjeda iako smo veći dio utakmice bili bolji, dominirali, stvorili nekoliko dobrih šansi. Oni su dobra ekipa, tvrda, mađarski je nogomet takav, oni su fizički na jako dobrom nivou. Imam osjećaj da sanjam da je ovo sve u Osijeku, mi smo na krilima ove publike ugurali taj gol", izjavio je Jugović.

Konferencijska liga Na koga će Hajduk, Rijeka i Osijek u trećem pretkolu Konferencijske lige? Bit će ludnica u uzvratu divider

Kapetan Osijeka istaknuo je i svoje suigrače koji su ušli u drugom dijelu.

"Moram pohvaliti cijeli roster, već drugu utakmicu zaredom dečki koji ulaze s klupe daju svoj doprinos."

"Očekujemo pobjedu protiv Rudeša, mi smo Osijek i siguran sam da imamo snage i kvalitete da tamo idemo po sva tri boda", rekao je kapetan Osijeka Jugović.

"Teška, ali zaslužena pobjeda"

Momčad je u 82. minuti od potpunog šoka spasio Malenica svojom obranom.

"Naravno da je utakmica bila teška. ZTE je ozbiljan protivnik. Mi smo dominirali od prve minute, stvarali smo šanse. Imali smo dobrih šansi gdje se lopta odbijala po liniji, ali nažalost nije ušla. Na kraju po meni potpuno zaslužena pobjeda, ali ovo je tek pola posla. Imamo još uzvrat u Mađarskoj i tad moramo biti bolji nego danas", izjavio je Malenica

Niko Janković Rijeka slavila na gostovanju u Konferencijskoj ligi, Jankovićeva "bomba" presudila Dukagjiniju divider

Komentirao je i pogodak koji je u posljednjim trenutcima utakmice donio prednost Osijeku pred uzvrat u Mađarskoj.

"Jako važan gol u posljednjim trenutcima. Nosimo prednost u Mađarsku i ondje to moramo obraniti. Ponavljam, neće biti lako, nema opuštanja. Treba ponoviti ovakvu utakmicu ili još bolju."

"Prvo je fokus na Rudešu, svaka je sljedeća utakmica najvažnija. Naravno da idemo tamo kao favoriti po tri boda", izjavio je Malenica.

Trener Tomas shvaća koliko je ovo važna pobjeda

"Teška pobjeda, ali slatka. Kada date gol u posljednjim minutama utakmice, još je slađa. Zaslužili smo pobjedu i gol. Dobro smo otvorili utakmicu, stvorili nekoliko prigoda na početku. Da smo ranije zabili gol, utakmica bi otišla u drugom smjeru, ali nagradilo nas se i najvažnija je pobjeda. Okrećemo se drugoj utakmici. Oni su ozbiljan, težak, tvrd protivnik, sigurno neće biti lako u drugoj utakmici", izjavio je Tomas.

Luka Bobičanec i Rokas Pukštas VIDEO Hrvatski nogometaš zabio u 17. sekundi utakmice: Pogledajte ovu golčinu divider

"Tvrda su i ozbiljna ekipa, disciplinirana i organizirana. Sigurno nisu slučajno osvojili mađarski kup. To su ozbiljne ekipe, ozbiljne momčadi i zaslužuju svaki respekt", komentirao je Mađare strateg Osijeka.

I on je, poput Jugovića, imao riječi hvale za igrače koji su ušli s klupe.

"Tempirali smo izmjene i prije utakmice. One su donijele neke promjene, energiju i živost, šanse. Držali smo visoki ritam do samog kraja i na kraju nas je nagradilo samim pogotkom", izjavio je Tomas.

Velikih problema s kadrom Osijek ima u obrani. Dok su neki iskoristili ovu šansu, drugi svoju priliku nisu niti mogli iskoristiti zbog grijeha iz prošlosti.

"Drambaev je dobro odradio utakmicu. Da je koji put bio prisebniji i asistirao bolje, možda bismo iskoristili te njegove centaršutove, ali jako sam zadovoljan njegovom igrom."

"Barišić već duže vrijeme vuče ozljedu. Danas smo imali diskvalificiranog Stefanosa Evangeloua, koji vuče crveni karton još iz prošle sezone. Čestitao bih prije svega Brleku na odličnoj predstavi i odlično odrađenom poslu. On i ako ne bude igrao u sljedećoj utakmici, odlična je zamjena i odlično rješenje", rekao je Tomas.

Dominik Mavra Hrvatski košarkaški reprezentativac na vrhuncu karijere izabrao odlazak u - Rusiju divider

Naposljetku je komentirao strijelca prvog pogotka na Opus Areni, i u HNL-u i u Europi:

"Mierez je odličan igrač koji radi svih 90 minuta i uvijek dođe nagrada za njegov trud, rad i zalaganje za momčad."

"Sad smo u rasporedu gdje igramo četvrtak - nedjelja - četvrtak. Nije lako, morat ćemo se dobro odmoriti, osvježiti momčad i pripremiti se za Rudeš. Tamo moramo uzeti tri boda i onda se poslije njih koncentrirati za uzvrat", zaključio je Tomas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider