Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je neizvjesno

Na koga će Hajduk, Rijeka i Osijek u trećem pretkolu Konferencijske lige? Bit će ludnica u uzvratu

Nadamo se da će Hrvatska u trećem pretkolu Konferencijske lige imati tri predstavnika.

Konferencijska liga (Foto: Afp)

Paralelno s utakmicama Osijek - ZTE i Dukagjini - Rijeka, s posebnom pozornošću pratili smo zbivanja na još tri ogleda u prvim susretima drugog pretkola Konferencijske lige.

Riječ je o dvobojima onih klubova koje su naši predstavnici izvukli u ždrijebu trećeg pretkola.

I dok Riječani i Osječani tek trebaju u uzvratima drugog pretkola potvrditi plasman u iduću rundu kvalifikacija, za što se nadamo da će im i uspjeti, Hajduk je kao osvajač Kupa izravno u trećem pretkolu gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja između grčkog PAOK-a i izraelskog Beitara iz Jeruzalema.

Beitar preživio gostovanje u Solunu

Prva utakmica odigrana je ovog četvrtka u Solunu, a završila je 0:0. Grci u 10. minuti nisu iskoristili jedanaesterac, nakon toga su Izraelci pogodili prečku, a unatoč dominaciji u posjedu i po broju udaraca, PAOK nije uspio pronaći put do Beitarove mreže i odluka o putniku u treće pretkolo past će u Jeruzalemu.

Za Splićane bi bilo bolje da dalje prođe PAOK jer bi u tom slučaju, u ždrijebu play-offa koji je na rasporedu u ponedjeljak 7. kolovoza, taj par Hajduk - PAOK bio u skupini nositelja što bi značilo da na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci neće moći igrati protiv onih najtežih suparnika poput Eintracht Frankfurta, Aston Ville, Lillea, AZ Alkmaara, Fenerbahčea i sličnih.

Koliko će Hrvatska imati klubova u grupnoj fazi europskih natjecanja ove jeseni?

Ukupno glasova:

Praktički ista situacija vrijedi i za Osijek koji će, ukoliko eliminira Mađare, u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika meča Cluj - Adanaspor. U prvoj utakmici odigranoj u Rumunjskoj nije bilo pobjednika, završilo je 1:1 i sve će se razriješiti u Turskoj. Prođe li Cluj, bit će to dobra vijest za Osječane jer bi onda i oni imali status nositelja u ždrijebu play-offa, što neće biti slučaj ukoliko dalje prođe turski predstavnik.

Rijeka čeka amatere

Rijeka je bila u drukčijem položaju nego Hajduk i Osijek. Momčad koju vodi Sergej Jakirović bila je nositelj u ždrijebu trećeg pretkola i izvukla je pobjednika dvoboja B36 Torshavn (Farski Otoci) - Haverfordwest (Wales). 

Domaćini su na Farskim Otocima slavili s 2:1 nakon što su imali vodstvo od dva zgoditka. Gosti su 10 minuta prije kraja postigli pogodak koji im daje nadu za uzvrat.

Dakle, po svemu sudeći, bit će prilično gusto idući četvrtak u Izraelu, Turskoj i Walesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider