FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
TEŠKO JE MOGLO SPEKTAKULARNIJE

VIDEO Justin Gaethje najopakiji je tip UFC-a: Nokautom godine ugasio Poiriera

UFC 291 priredba donijela je novog najopakijeg borca u UFC-u, a to je Justin Gaethje.

Delta Centar u Salt Lake Cityju dobio je čast ugostiti fenomenalan borilački program UFC 291 priredbe, a svi koji su ga pratili, mogli su biti prezadovoljni viđenim.

Program koji nije sadržavao nijednu borbu za pravu UFC titulu, no to nikome nimalo nije smetalo, gledajući na viđeno.

Briljantni Gaethje

Borba za najopakijeg borca u UFC-u, koja je bila i glavna borba UFC 291 priredbe, bila je upravo takva, a Justin Gaethje od danas će apsolutno zasluženo nositi spomenuti naziv.

Nakon još jedne fenomenalne, ali ipak dvostruko kraće borbe nego što je bio njihov uzbudljivi prvi okršaj, Gaethje je protiv Dustina Poiriera slavio nokautom početkom druge runde. 

Prva runda bila je krcata akcijom, kao što se moglo i očekivati. Nijedan nije posustajao nego je plan bio pružiti svima ono po što su došli i što su platili vidjeti.

Nekoliko puta obojica su pogađala udarce kakvi bi mnoge barem usporili, no ova dvojica boraca nisu obični ljudi. Oduševljenje je nakon prve runde bilo na vrhuncu. Vjerojatno svima osim sucima, koji su trebali bodovati borbu.

Njima je vjerojatno laknulo nakon samo jedne minute druge runde, s obzirom na to da je tada, pomalo neočekivano, sve bilo gotovo. Gaethje je primijetio savršen trenutak i povukao desni high kick točno u Poirierovu glavu. Pogodio je mjesto koje je namjeravao i sve je odmah bilo gotovo.

Poirier je pao te doživio prvi poraz u nekom revanšu, a Gaethje je postao novi vlasnik BMF pojasa, no nakon ovakve se izvedbe bez previše suzdržavanja može zaključiti kako mu vjerojatno uskoro slijedi i novi napad na UFC titulu.

Pereira savladao Blachowicza u vrlo neizvjesnoj borbi

Alex Pereira predstavio se u poluteškoj kategoriji nimalo impresivnom borbom protiv Jana Blachowicza, ali borbom u kojoj je došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom. Odlukom s kojom se mnogi na kraju neće složiti.

Prva runda borbe bila je najuvjerljivija i čisto je pripala Blachowiczu, koji je nakon samo jedne minute odveo Pereiru na pod i tamo ga uvjerljivo izdominirao gotovo do samog kraja.

Jednako je Jan nastavio u drugoj rundi, gdje mu je nešto malo više trebalo kako bi došao do rušenja. Ipak, na podu nije napravio gotovo ništa, a nakon ustajanja je pokazao umor, koji je Pereira iskoristio serijom precizno pogođenih udaraca, čime je vjerojatno ukrao ovu rundu.

Posljednju rundu pratili smo borbu na nogama dvojice boraca na čiju je kondiciju vjerojatno utjecala nadmorska visina Salt Lake Cityja. Obojica su podjednako pogađali, no nijedan nije napravio poseban efekt. Jan je minutu prije kraja došao do još jednog rušenja te je vjerovao da mu je ono osiguralo pobjedu.

To se ipak nije dogodilo, odnosno, tako je razmišljao tek jedan sudac, dok su druga dva presudila u korist Pereire, koji bi već u sedmoj UFC borbi mogao dobiti priliku postati UFC prvak dviju kategorija.

Najveći nokauter u povijesti UFC-a slavio nakon samo pola minute

Novi nokaut je iza Derricka Lewisa, čovjeka s najviše nokauta u povijesti najveće svjetske MMA organizacije.

Za pobjedu protiv Marcosa Rogerija de Lime trebalo mu je samo pola minute, ali ono najvažnije odradio je nakon samo nekoliko  sekundi. Tek što je borba krenula, zaletio se prema Brazilcu i pogodio ga koljenom u stilu Jorgea Masvidala, prisutnog u gledalištu.

De Lima ovog puta nije pao poput Bena Askrena, ali je zapravo sve već tada bilo gotovo. Lewis je nastavio udarati na podu sve dok nije došao prekid, a to se dogodilo vrlo brzo. 

Lewisu je ovo 18. UFC pobjeda, kojom je prekinuo niz od tri poraza, ali i 15. pobjeda nokautom, čime je samo popravio svoj rekord.

Tony Ferguson još jednom potvrdio da je gotov

Nije se ostvarila želja mnogih borilačkih fanova. Tony Ferguson nije prezentirao željeno uskrsnuće koje bi mu prekinulo niz od pet poraza. Nažalost, taj niz otišao je na šest, nakon što je uvjerljivo poražen od Bobbyja Greena. I to tako da je zaspao desetak sekundi prije kraja. 

Jedan od najpopularnijih boraca u povijesti i vlasnik najduljeg pobjedničkog niza bez osvojene titule jednostavno je gotov. Imao je protiv sebe borca kojeg bi stari Tony vjerojatno riješio u svom pravom stilu, ali ove večeri Ferguson je bio samo sjena tog borca.

Iako je Green podjednako iskusan i na papiru potrošen borac, izgledao je puno svježije kroz 15 minuta borbe. Pametno je odgovarao na napade agresivnijeg Fergusona.

Nije mu zasmetalo ni što je sredinom prve runde završio na podu. Pogađao je Green puno bolje i sigurnije te je mogao mirno prema kutu.

U drugoj rundi bio je još sigurniji. Odgovorio je na Fergusonov pokušaj garda te uspješno ušao u gornju poziciju, iz koje je kontrolirao većinu runde, samo jednako uspješno ju dovršivši na nogama.

Ništa novo nije viđeno ni u posljednjoj rundi. Green je nastavio raditi ono što je radio cijelu borbu, da bi na kraju uspio i završiti borbu prije znaka za kraj. Ferguson je u posljednjoj minuti još jednom napao ulaskom u parter i to donju poziciju, ali Green je savršeno pripremio gušenje. Zatvorio ga je i napravio tranziciju. Ferguson je pokušavao osloboditi se, no samo osam sekundi prije kraja borbe je zaspao.

Nažalost, El Cucuy je izgubio šesti put zaredom i tužno je gledati ono što je postao.

 

Holland slavio kako nitko nije očekivao

Priredba je otvorena pobjedom Kevina Hollanda nad Michaelom Chiesom i to na način kakav je rijetko tko mogao očekivati. Prisiljavanjem na predaju i to u prvoj rundi.

Holland je od početka borbe žestoko napao i već na isteku prve minute uzdrmao Chiesu. Završili su na podu, ali Chiesa je uspješno odgovorio i brzo su ustali.

No, sredinom runde uslijedio je još bolji napad. Dva vrhunska koljena Hollanda, čime je Chiesu još jednom uzdrmao, ali onda pri sprawlu uhvatio vrat te ga završio d'arce gušenjem.

UFC 291 - Popis borbi

Justin Gaethje def. Dustin Poirier - nokaut, 2. runda

Alex Pereira def. Jan Blachowicz - podijeljena sudačka odluka

Derrick Lewis vs. Marcos Rogerio de Lima - tehnički nokaut, 1. runda

Bobby Green def. Tony Ferguson - prisiljavanje na predaju, 3. runda

Kevin Holland def. Michael Chiesa - prisiljavanje na predaju, 1. runda

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider