Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"dugoročno riješenje za Dinamo"

Mario Cvitanović predstavljen kao novi trener Dinama!

U prostorijama zagrebačkog Dinama održala se izvanredna konferencija za novinare na kojoj se predstavlja novi trener kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je dva dana prije početka nove sezone HNL-a Dinamo objavio raskid suradnje s bugarskim trenerom Ivajlom Petevom, zakazana je izvanredna konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi stalni trener Mario Cvitanović.

"Mi smo s Mariom Cvitanovićem dogovorili suradnju na godinu dana, ali ja to vidim kao dugoročno riješenje. Ne vidimo ga kao privremeno riješenje, štoviše želimo da on bude dugoročno riješenje", rekao je sportski direktor Dinama Marijan Vlak.

Dali smo Petevu priliku, no Dinamo nije napravio iskorak

"Momčad nije pokazala iskorak što je bilo najbitnije nakon odrađenih priprema i zato smo se odlučili za smjenu Ivajla. Mislim da ne ispadamo neozbiljni jer smo to napravili dva dana uoči početka prvenstva. Dali smo Ivajlu priliku da kroz pripreme podigne razinu Dinamo igre na viši nivo, no to se nije dogodilo", rekao je Vlak.

"Mislim da će Mario donijeti novu snagu i osvježenje. On je bivši igrač našeg kluba koji je čitav niz godina proveo u Dinamu i igrao je u Njemačkoj. Dat će Dinamu novu dimenziju i veselimo se daljnjem radu s njim".

Koliko Mario Cvitanović može napraviti s Dinamom?

Ukupno glasova:

"Ne treba pričati samo o problemima, jer ova momčad ima mladost i kvalitetu na zavidnoj razini. Malo tko iz Europe ima takvu kvalitetu mladih igrača. Dinamo mora imati prepoznatljiv stil igre, napadački stil igre, s velikim posjedom i pritiskom na protivnika. To je moderan nogomet. Bez toga ne ide. Bez ritma i brzine neće ići. To ću tražiti od svojih igrača. Trebat će vremena, iako ga nemamo na svojoj strani", rekao je Mario Cvitanović, pa otkrio dio svog stručnog stožera.

Sustavi 4-3-3 i 4-1-4-1 bit će prioritet

"Pomoćnik Ivo Milić, Stipe Marina kondicijski trener. To su moji ljudi koji znaju posao i jako su bitni u ostvarivanju naših ciljeva", kaže Cvitanović.

"Tražim emociju, sreću i zadovoljstvo kod svojih igrača. Želim da budu ponosni što su dio Dinama, a onda će to navijači znati prepoznati".

"Sklon sam 4-3-3 ili 4-1-4-1 sustavu. S obzirom na profil igrača koji imam mislim da je taj sustav najprimamljiviji. No želim imati još pokoji sustav, da imamo više opcija u igri. No ova dva sustava bit će primarna i treba se raditi na automatizaciji istih".

"Ovo je za mene izazov kojeg se ne bojim. Dajte mi priliku i dat ću sve od sebe da napravim ono što želim. Ne bojim se neuspjeha i volim izazove", zaključio je Cvitanović.

S juniorima napravio veliki rezultat, ali i još veći kiks

Nasljednik Mario Cvitanović, osim što je bivši igrač "modrih" s više od sto nastupa u Dinamovom dresu, potpisnik je najboljeg rezultata juniorske momčadi, koje je pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala Lige prvaka, ali je zbog proceduralne pogreške i nastupa igrača koji na to nije imao pravo izgubila priliku nadmetati se s Barcelonom za plasman među četiri najbolje momčadi. Mnogi igrači koje je tada vodio, poput Olma, Gojaka, Benkovića, Sose i Mora, danas su dio prve momčadi, što je vjerojatno bio jedan od razloga da Cvitanović prvu priliku za vođenje seniorske momčadi dobije upravo na Dinamovoj klupi.

U trenerskoj je karijeri bio pomoćnik Ćiri Blaževiću na klupi Zagreba u sezoni 2012/13., asistirao je Dinku Jeličiću u drugoligašu Radniku iz Sesveta, a i bivši hrvatski izbornici poput Igora Štimca i Nike Kovača koristili su njegovo znanje u funkciji skauta za određene suparnike.

Osim prve utakmice hrvatskog prvenstva, u subotu protiv Istre 1961, nogometaše Dinama u već za dva tjedna čeka i prvi europski ispit, prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu. Dinamo je kao nositelj bio slobodan u prva dva kola, a ime suparnika će doznati u petak, 14. srpnja, na ždrijebu u Nyonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider