Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sezona pred vratima

Ivajlo Petev više nije trener Dinama: Poznat njegov nasljednik!

Dinamo je objavio raskid suradnje s bugarskim trenerom Ivajlom Petevom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je izgubio prvenstvo i kup prošle sezone te nije donio nikakav napredak u igri na pripremama uoči sezone koja počinje za dva dana, Ivajlo Petev dobio je otkaz na mjestu trenera zagrebačkog Dinama, objavio je Dinamo na svojim službenim stranicama.

"GNK Dinamo i gospodin Ivajlo Petev sporazumno su dogovorili raskid suradnje. Od petka, 13. srpnja gospodin Petev više nije glavni trener Dinama. Ovim putem mu se zahvaljujemo na suradnji, a o svim ostalim informacijama bit ćete na vrijeme obaviješteni", stoji u kratkoj objavi.

Koga želite vidjeti na klupi zagrebačkog Dinama?

Ukupno glasova:

S Petevom na klupi Dinamo je prošle sezone prvi puta nakon 12 godina ostao i bez prvenstva i bez kupa, što nije bilo dovoljno da ga se smijeni, iako se o tome intenzivno razmišljalo. Na kraju su u zagrebačkom klubu odlučili pustiti Peteva da odradi pripreme, ali su isto tako naglasili da žele vidjeti napredak u igri.

Dinamo je na pripremama u četirima utakmicama ostvario dvije pobjede i upisao dva poraza, no igra je prije svega bila poprilično slaba i bezidejna.

Osim toga, Petev u svlačionici ima problema s nekolicinom igrača, od kojih bi neki trebali biti nositelji igre. Poznati su javni problemi s Antom Ćorićem, a nije tajna i da Bugarin nema visoko mišljenje o Junioru Fernandesu i Sammiru.

Sve to očito je dovelo do "pucanja filma" kod vodećih ljudi u Dinamu koji su dva dana prije početka prvenstva i domaće utakmice protiv Istre donijeli ovakvu odluku. Kandidati za njegovog nasljednika navodno su Tomislav Ivković i trener koji je Dinamu "vječno" na raspolaganju – Kruno Jurčić.

Peteva će na klupi, prema riječima predsjednika kluba Mirka Barišića, privremeno naslijediti Mario Cvitanović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider