Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavio disciplinski sudac

Hajduk dobio kaznu za izgrede na utakmici protiv Šibenika

Hajduk je svladao Šibenik s 3:0 u posljednjem susretu HNL-a na Poljudu.

Torcida (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Hajduk je dobio kaznu u visini od 10 tisuća eura zbog događaja na utakmici posljednjeg, 36. kola SuperSport HNL-a protiv Šibenika na Poljudu.

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je splitski klub zbog upotrebe pirotehničkih sredstava te zbog ulaska navijača u teren nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

"HNK Hajduk kažnjava se jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola SuperSport HNL-a, odigranoj 28. svibnja 2023. godine u Splitu između Hajduka i Šibenika, domaći navijači (njih oko 4000), smješteni na sjevernoj tribini u 66. minuti zapalili dvije baklje, dvije bljeskalice i bacili jedan topovski udar na tartan-stazu ispred iste tribine, u 71. minuti bacili jedan topovski udar i zapalili dvije dimne kutije te četrdesetak baklji, od kojih je osamnaest bačeno na tartan-stazu ispred iste tribine.

Ivan Perišić VIDEO Snimka rasplamsala maštu navijača: Pogledajte s kim Perišić igra odbojku na pijesku divider

U 76. minuti bačena je jedna petarda, a u 78. minuti zapljena jedna dimna kutija te u 79. minuti dvije baklje i jedna dimna kutija, a od nje se razvio otvoreni plamen na samoj tribini, koji je ugašen nakon tri minute.

Po završetku utakmice u teren za igru utrčalo je više od 2000 gledatelja s istočne tribine (nakon što su im otvorena vrata), čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 1., u svezi st. 4. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 10.000,00 eura", stoji u objašnjenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider