Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
našli mu nož?

Grčka policija suzila broj osumnjičenih na pet huligana, samo je jedan od njih Hrvat

ERT je objavio zanimljiv detalj istrage u slučaju ubojstva navijača AEK-a.

Grčka policija (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Tijekom petka pa sve do nedjelje trajat će sudska saslušanja čak 105 uhićenih huligana, većinom iz Hrvatske, zbog nereda u atenskom kvartu Nea Filadelfeia koji su u ponedjeljak rezultirali smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa.

Navijač AEK-a smrtno je stradao u obračunu Dinamovih i domaćih huligana koji su dogovorili sukob dan uoči 3. pretkola Lige prvaka, iako na samu utakmicu navijači Dinama nisu smjeli ići zbog odluke UEFA-e.

Katsouris je zadobio ranu na arteriji na podlaktici, zbog čega je brzo izgubio previše krvi te na kraju preminuo u bolnici.

Sukob je bio žestok s obje strane

U sukobu je ozlijeđeno i nekoliko BBB-a, što jasno pokazuje kako su naoružani i spremni na tučnjavu bili i domaći huligani. Jedan je još uvijek hospitaliziran zbog nekoliko ubodnih rana, a njih su zadobili još neki hrvatski državljani, ali su one bile puno manje opasne. Također, jedan je pripadnik BBB-a završio u gipsu, što se moglo vidjeti na fotografijama iz Atene.

Sve to ukazuje kako je obračun bio žestok i nimalo jednosmjeran, kako ga prvenstveno AEK želi prikazati i napraviti pritisak na UEFA-u.

Grčka policija traži ubojicu, a zasad je svih 105 uhićenih s optužbom za ubojstvo iz nehaja te još tri kaznena djela, uključujući i ono za udruživanje u kriminalnu organizaciju, što bi moglo rezultirati visokim kaznama za neke huligane nevezano za ubojstvo.

Samo jedan Hrvat ostao na popisu osumnjičenih, pronađen mu nož?

No policija je ipak drastično suzila popis osumnjičenih za samo smrtonosno ranjavanje. Prvo se govorilo o devet Hrvata, jednom albanskom državljaninu i trojici Grka, navijača Panathinaikosa.

Grčki javni servis ERT javlja pak kako je taj popis dodatno sužen i na njemu se sad nalazi samo jedan hrvatski državljanin, prema neslužbenim podacima radi se o 23-godišnjaku. Kod njega i albanskog državljanina, prema izvoru iz policije, pronađeni su sklopivi noževi s tragovima krvi i zato su pod posebnom prismotrom u istrazi.

Alexis Kougias Alexis Kougias (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Huligan GATE 13 glavni osumnjičeni?

Grčki mediji već su ranije pisali o 26-godišnjem navijaču Panathinaikosa s podebljim kriminalnim dosjeom koji je služio šestomjesečnu uvjetnu kaznu. On se ističe visoko na popisu osumnjičenih, a jedan je od trojice Grka koji su vodili Boyse do mjesta sukoba.

Radi se o uglednom članu navijačke grupe GATE 13, čiji su kafić u kojem ima suvlasništvo, u srijedu nakon utakmice Panathinaikos – Marseille, sa skutera napali navijači AEK-a, pišu grčki mediji.

Upravo njega zastupa Alexis Kougias, grčki odvjetnik poznat po branjenju najgorih kriminalaca, što je odmah podiglo sumnju dijela domaće javnosti.

Saslušanja do nedjelje

Do nedjelje će trajati saslušanja uhićenih huligana, svaki dan po njih tridesetak u skupinama po 10 do 12 ljudi. Saslušanja vode tri istražitelja i nadamo se da bi sve trebalo biti gotovo u narednim danima.

Policija je blokirala sve prilaze sudu jer postoji opravdan strah od moguće odmazde ili barem neke vrste protesta AEK-ovih navijača koji će u 17 sati zajedno krenuti na sprovod preminulom kolegi. Troje sumnjivih osoba u blizini suda jutros je uhićeno iz predostrožnosti.

Na licu je mjesta reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat, a njegova javljanja uživo pratite u informativnim emisijama Nove TV.

Kaznena djela za koja se terete uhićeni huligani su:

  • ubojstvo iz nehaja
  • udruživanje u zločinačku organizaciju
  • posjedovanje eksplozivnih sredstava
  • izazivanje eksplozije

Prekršajne prijave podignute su zbog:

  • narušavanje javnog reda i mira
  • pokušaj nanošenja tjelesnih ozljeda
  • ilegalno nošenje oružja
  • korištenje oružja
  • posjedovanje baklji
  • oštećenje tuđe imovine
  • nasilje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider