Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi, neymar, ali i - Ronaldo?

Dok Ramos i Modrić uživaju, Ronaldo na meti glasina i žestokih napada

Buran je ovo bio vikend za Real, a tek slijede nova uzbuđenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su dva dana ostala do velikog okršaja u Münchenu i spektakularnog obračuna Bayerna i Reala. Kada su kuglice spojile ova dva kluba već u četvrtfinalu, nogometni sladokusci upisali su tu srijedu u svoje kalendare. Obično je Real imao sreće u ždrijebu Lige prvaka, no ovaj put će im s druge strane biti veliki bavarski klub.

Zato je sve oko ovih klubova dodatno pod povećalom nogometne javnosti, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti što se događalo ovog vikenda u Španjolskoj. Prvo su navijači madridskog kluba očajavali zbog remija protiv Atletica, a svega nekoliko sati nakon toga Malaga je pobjedom protiv Barcelone poništila taj osjećaj i pretvorila ga u slavlje.

Dan nakon toga su stigle vijesti s bolničkog pregleda Pepea koji je slomio dva rebra u sudaru s Tonijem Kroosom i neće ga biti najmanje šest tjedana. Kako je van stroja i Varane, Zidane će morati posebnu pažnju obratiti na obranu gdje će Nacho probati pokrpati velike rupe nastale zbog ozljeda ove dvojice.

Ramosu i Modriću ugodna nedjelja, ali ne i Pepeu i Ronaldu

Sergio Ramos je u nedjelju objavio fotografiju te poruku kako uživa u sunčanoj nedjelji uz dobru hranu i drago društvo. U društvu su s njim bili jedan od njegovih najboljih prijatelja u klubu Luka Modrić te mladi Lucas Vazquez. Znamo koliko su dobri prijatelji Luka i kapetan Reala koji je dio ljetnog odmora proveo na dalmatinskoj obali.

A navodno su njih dvojica, kao i još neki igrači poput Garetha Balea te nekih mlađih članova svlačionice, nezadovoljni igrama najveće zvijezde Reala Cristiana Ronalda. Ta se glasina pojavila tijekom vikenda i po njoj je spomenuta skupina igrača tražila od Zinedinea Zidanea da ga ne postavi u prvih 11 u derbiju s Atleticom.

Ne znamo koliko istine ima u tome, ali Zidaneu to vjerojatno nije bilo ni na kraj pameti. Ronaldo je prevelika zvijezda i u koliko god lošoj formi ponekad bio teško da će završiti na klupi. Da je to trener Reala napravio, izazvao bi nepotrebni potres u svlačionici u mjesecu u kojem je raspored vjerojatno najteži u posljednjih nekoliko godina.

Ako kazne Neymara, trebali bi i Ronalda... Nadaju se u Barceloni

Još jedna ofenziva protiv Ronalda krenula je iz Barcelone. Tamošnji dnevni list Sport traži da ga se kazni zbog vrijeđanja suca na derbiju. Pročitali su mu s usana neke teške uvrede i pitaju se može li Ronalda kazniti vodstvo lige kao što je Leo Messi kažnjen nakon gledanja snimke od strane FIFA-e na dan utakmice s Bolivijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naravno, Katalonci traže kaznu koja bi Portugalca izbacila iz El Clasica koji se igra 23. travnja u Madridu, a gdje vjerojatno neće biti Barcinog tragičara Neymara. Ne samo da je Brazilac ostavio svoju momčad na cjedilu s dva glupa žuta kartona, odnosno isključenjem u Malagi, već je pri izlasku iz igre ironično aplaudirao četvrtom sucu.

Španjolski mediji odmah su se raspisali kako se taj čin kažnjava s jednom ili dvije utakmice suspenzije, što znači da bi uz utakmicu kazne zbog isključenja Neymar definitivno trebao propustiti El Clasico.

Ukoliko tako i bude, a Ronaldo se još jednom izvuče (sjetimo se samo onih silnih udaranja igrača bez lopte posljednjih sezona), iz Barcelone će još jednom krenuti bunt prema čelniku lige Javieru Tebasu koji je ionako cijelu sezonu u ratu s Kataloncima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider