Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li mu ovo zapamtiti?

Neymar će Barcu koštati obrane naslova: A slijedi i nova kazna!

Barceloninom porazu u Malagi uvelike je kumovao Neymar, ali posljedica će još biti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Barcelone u subotu su prošli put od blage euforije do očaja. Prvo su slavili kada je Antoine Griezmann donio bod Atleticu u velikom madridskom derbiju na Santiago Bernabeuu, jer to je značilo da bi pobjedom u Malagi Barcelona dostigla Real na ljestvici. A onda su doživjeli pravi šok.

Real se bodom iz derbija čak i dodatno odvojio od Barce jer je katalonska momčad teško kiksala na samom jugu Španjolske. Ludi tempo koji donosi mjesec travanj Barcelona je započela na najgori mogući način. Slijede dva četvrtfinalna okršaja u Ligi prvaka s Juventusom između kojih je domaća utakmica protiv Real Sociedada, a onda putuju u Madrid na El Clasico.

Momentum se okrenuo protiv Barcelone uoči ovih teških okršaja i iako za Realom zaostaju tek tri boda (uz utakmicu više), čini se kako je najveći rival sve bliži prekidu pet godina dugog posta u prvenstvu. Posljednji put je Real naslov osvojio 2012. godine, a to im je bio jedini u posljednjih osam godina.

Ovakvom scenariju kumovao je izravno i Neymar. Barca nije igrala dobro u Malagi, a bez šanse za mogući preokret ostavio ih je brazilski nogometaš koji je napravio čak tri iznimno neinteligentna poteza tijekom 90 minuta.

On je isključen u 65. minuti utakmice pri rezultatu 1:0 za domaćina nakon što je potpuno opravdano zaradio drugi žuti karton nakon oštrog starta. Prije toga je prvu opomenu zaradio dok još nije bilo golova i to za nedopuštanje protivniku da izvede slobodni udarac.

Treća glupost zbog koje ne igra u El Clasicu

A onda je prilikom izlaska iz igre napravio još jednu glupost. Zapljeskao je četvrtom sucu, što se po propisima španjolske lige dodatno kažnjava s jednom ili dvije utakmice kazne. Tako će zbog isključenja te ironičnog aplaudiranja dobiti najmanje dvije utakmice suspenzije što znači da sigurno propušta El Clasico koji je na rasporedu 23. travnja.

Utakmicu je sudio ''čovjek koji je nosio Realove darove'', Gil Manzano. I bio je grozan, no dojam je da jednako griješio na štetu domaćih i gostiju.

Do kraja je još sedam kola (Real ih ima osam) i ima tu još jačih utakmica i za Real i za Barcu, no Kataloncima se bez Neymara smanjuju šanse da na Santiago Bernabeuu pokušaju nokautirati izravnog konkurenta za naslov. Imali su oni druge planove prije ove subote, ali čini se kako bi Liga prvaka mogla postati prioritet za klub iz Barcelone.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider