Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
teške optužbe

Ronaldo ide na sud: Prijeti mu sedam godina zatvora!

Nakon što je zbog utaje poreza osuđen Messi, pod sličnim optužbama našao se i Cristiano Ronaldo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi dugo je vodio pravne bitke zbog utaje poreza, a na kraju je osuđen na uvjetnu kaznu u trajanju 21 mjeseca. Slična sudbina čeka i njegovog velikog rivala Cristiana Ronalda koji se našao na optuženičkoj klupi zbog navodne utaje čak 14,7 milijuna eura.

Kao i Messija, Ronalda se tereti da je sakrio novac zarađen na račun prava na korištenje svog imena između 2011. i 2014. godine. U tužbi stoji da je Ronaldo svjesno koristio poslovne strukture kako bi izbjegao plaćanje poreza, a slične je metode koristio Messi, odnosno njegov otac i ostali suradnici koji su upravljali njegovim financijama.

Ronaldo je pokušao izbjeći scenarij koji je zadesio Messija, ali i još nekoliko igrača kojima je agent Jorge Mendes, Portugalac koji zastupa i Ronalda. Dobrovoljno je platio šest milijuna eura, ali tužitelj zahtijeva maksimalni iznos od 16 milijuna. Carlos Cruzado iz ministarstva financija izjavio je da Ronaldu prijeti zatvorska kazna od dvije do čak sedam godina zatvora! Ako se izvuče s najblažom kaznom, Ronaldo ne mora u zatvor i može odslužiti kaznu uvjetno.

Ronaldo je prava na korištenje svog imena prenio na tvrtku registriranu na Britanskim Djevičanskim otocima, a prema mišljenu tužitelja jedini motiv bio je zaobići španjolski porezni sustav.

Iza svoje najveće zvijezde očekivano je stao Real Madrid koji se oglasio priopćenjem.

‘’Real Madrid ima puno povjerenje u našeg igrača Cristiana Ronalda koji je, prema našim saznanjima, u vezi njegovih poreznih obaveza djelovao u skladu sa zakonom. Ronaldo je od dolaska u Real Madrid u lipnju 2009. godine pokazivao jasnu želju za ispunjavanjem njegovih poreznih obaveza.

Klub je uvjeren da će naš igrač u sudskom procesu dokazati apsolutnu nevinost. Klub se nada da će institucije djelovati što je moguće brže kako bi njegova nevinost mogla biti što brže dokazana.’’

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider