Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvrnuo se na aferu

Bruno Marić: "Oni koji su to pokrenuli, zabili su si nož u leđa. Hajduk? Zna se što su tražili"

Bruno Marić osvrnuo se na aferu s curenjem snimki iz VAR soba koja potresa hrvatski nogomet.

Bruno Marić (Foto: GOL.hr)

Nakon što je afera VAR leaks izišla u hrvatsku javnost, Bruno Marić podnio je ostavku na funkciju predsjednika Sudačke komisije. 

"Ustvari, i ne znam što se točno dogodilo, zbog čega je nastala tolika pompa, koja je na kraju rezultirala mojom ostavkom. Ni u snu nisam mislio da ćemo doći do toga da u javnost iscure snimke iz VAR sobe, a posebno ne da će izići dodatno montirane na vrlo zločest način, s tendencijom da naškode samim sucima. Za mene je to čisto kazneno djelo", kazao je Marić u velikom razgovoru za Sportske novosti.

Podnio ostavku nakon razgovora s obitelji

Tvrdi da će oni koji su pustili te snimke u javnost požaliti zbog toga:

"Nažalost, mislim da su si oni, koji su pokrenuli sve to, zabili nož u leđa i požalit će zbog toga, ne zbog toga što će nastradati, nego zbog toga što se na snimkama vidi da su suci u VAR sobi i na terenu mahom donosili ispravne odluke, a i one koje su bile pogrešne bile su rezultat ljudskih pogreški".

Marić otkriva kako iza njegove odluku o ostavi stoje prijetnje njemu i njegovoj obitelji, zbog čega je podnio prijavu policiji. Također, o njegovim je razlozima u Dnevniku Nove TV ekskluzivno govorio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić:

"Isključivo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu izići u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje.

Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ."

Marić se osvrnuo na Hajduk 

Kad je riječ o pritiscima, Marić se posebno osvrnuo na Hajduk:

"Zna se da je Hajduk već tražio moju smjenu. Jedno vrijeme kružile su tendenciozne priče o tome da suci pomažu Hajduku, što nije bila istina. Bilo je razdoblja u kojima su suci svojim pogreškama išli više u korist Hajduku, u nekim razdobljima protiv Hajduka, ali sudilo se uvijek pošteno. Nitko od klubova nema pravo pričati o nezadovoljstvu zbog toga što su ih suci samo zakidali."

Bilo je riječi o konferenciji za medije na kojoj je Marić tvrdio da imaju nepobitan dokaz da je Hajduk zabio gol u Varaždinu nakon zaleđa Filipa Uremovića, ali da ga nisu mogli dobiti:

"U Varaždinu smo zakazali s objavom situacije koja se vidjela na snimci. No nikako ne mogu prihvatiti da nema dokaza jer nitko ne dovodi u pitanje točnost odluke. Dokaz o toj odluci nemamo jer više nismo tehnički mogli napraviti ponovljeno mjerenje te situacije".

Komentirao spornu situaciju u Varaždinu

Tvrdi da je VAR soba donijela ispravnu odluku:

"Postoji snimka kompletne utakmice u Varaždinu, ali problem je što ne možemo iznova pristupiti povlačenju linija uz pomoć VAR tehnologije jer to nam više nije dostupno. 

Neću reći da je sudac u VAR sobi napravio savršen posao, ali je napravio posao koji je trebao. Nije napamet donio odluku. Cijela hajka došla je zbog odluke koja je točna. Da smo pomislili da je ugrožen integritet utakmice, mi bismo odmah nakon završetka ponovno nacrtali kompletnu situaciju i pokazali je javnosti."

Ranije je pustio snimku iz VAR sobe nakon što se digla velika bura zbog jedanaesteraca za Dinamo protiv Osijeka na Opus Areni u sudačkoj nadoknadi susreta:

"Nakon te utakmice rekao sam medijima da puštam dostupni materijal iz VAR sobe, a ne originalnu snimku, premda ni na njoj nije bilo ničega spornog, ali nisam želio samo tako kršiti protokol. Međutim, na toj sam utakmici bio kontrolor i odmah nakon utakmice svi su nam materijali bili dostupni,"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider