Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šutio je tri i pol godine

Oštar istup Hajdukova predsjednika Jakobušića: "Komisija sudaca je nebitna, sve je na Kustiću!"

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić skinuo je rukavice i oglasio se povodom afere koja trese hrvatski nogomet.

Lukša Jakobušić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Poslije dugo vremena tijekom kojeg se nije javno oglašavao na temu suđenja predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić dao je svoju izjavu povodom najnovije afere koja trese hrvatski nogomet.

Jakobušić je komentirao današnju konferenciju za medije Bruna Marića i sve ono što joj je prethodilo, davši do znanja kakav je Hajdukov stav.

"U protekle tri i pol godine Uprava i ja smo bili fokusirani isključivo na klub. Međutim, svjedoci smo ovih dana što se događa, ovo je ustvari jedan modus operandi koji se više od desetljeća događa u hrvatskom nogometu", započeo je čelni čovjek Hajduka i nastavio:

"Hajduk je na to uvijek ukazivao, međutim bio sam dojma da mogu na jedan drugi način, na drugi pristup, argumentirano i konstruktivno prema vrhu Hrvatskog nogometnog saveza postići bolje rezultate za cjelokupni hrvatski nogomet. Govorili su mi da to neće biti moguće i bili su u pravu."

Kakvo je Jakobušićevo mišljenje o Komisiji nogometnih sudaca?

"S obzirom na njihovu ulogu, mislim da imaju preveliku vidljivost. Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već duže razdoblje. Traže da im vjerujemo, ali odavno im mnogi ne vjeruju, s razlogom, jer izgubili su kredibilitet. Možda je grubo reći, ali oni su nebitni. Ovdje je sve na onome koji donosi odluke, na onome koji upravlja tom Komisijom iako je ona nebitna, a to je predsjednik HNS-a Marijan Kustić."

Hajduk kao klub sigurno neće odustati. Koji će biti daljnji potezi?

"Moj način rada u tri i pol godine nije urodio plodom. Očito nas ne shvaćaju ozbiljno, ili klub, ili mene osobno. Hajduk je tu bitan, mi smo ovdje svi radi Hajduka. Ono što tražimo je konkretnost, neće više biti ni dopisa ni očitovanja, nama trebaju konkretni koraci, a na tom putu ćemo se potruditi i hrvatska i hajdučka javnost i Hajduk da ga svaki dan podsjećamo na to da hrvatski nogomet nije samo reprezentacija. To je jedna velika i časna uloga, ali i obveza, ne radi Hajduka, nego zbog čistog i pravog hrvatskog nogometa kojem svi težimo."

Treba li HNS smijeniti Brunu Marića?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider