Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može im se obiti o glavu

Barcelona kupila novo pojačanje: Riskantna operacija Katalonaca

Barcelona je nakon duge potrage pronašla novo pojačanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je našla zamjenu za Claudija Brava, koji odlazi u Manchester City, pišu katalonski mediji uoči Barcelonine utakmice s Betisom u 1. kolo nove sezone Primere.

Još do neki dan spekuliralo se da bi to mogao biti vratar Valencije Diego Alves, no u međuvremenu je došlo do promjene plana, Katalonci su se okrenuli prema vrataru Ajaxa Jasperu Cillessenu. Katalonski mediji tvrde da je transfer zaključen i da Cillessen sigurno stiže na Camp Nouu, gdje bi trebao biti pričuvni vratar Nijemcu Marc-André ter Stegenu.

Barcelona će isplatiti Ajaxu odštetu od 13 milijuna eura, što je milijun eura više nego što su je stajali Ter Stegen i Bravo, koji u Manchester City odlazi za 16 milijuna eura, s mogućim bonusima ta se cifra može popeti do 20 milijuna, pa će Barcelona u toj transakciji ostati u plusu najmanje tri milijuna. No, ostaje pitanje hoće li igrački profitirati, odnosno je li Cillessen na razini Brava? Čini se da Katalonci dosta riskiraju.

Kako Ter Stegen trenutačno ima problema s ozljedom koljena, 27-godišnji Nizozemac bi mogao odmah stati na vrata Barcelone, tako da neće imati puno vremena za prilagodbu na novu sredinu i tko zna hoće li se odmah snaći. No,  Cillessen je prilično iskusan vratar, skupio je 30 nastupa za nizozemsku reprezentaciju, a u Ajax je stigao 2011. iz NEC-a

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider