Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu nova pojačanja

Tajni sastanak u Barceloni: Evo zašto Realu propadaju veliki transferi!

Barcelona sprema dva nova velika transfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jorge Mendes donedavno je kotirao kao miljenik Reala, moćni menadžer koji Madriđanima sređuje prelazak igrača kojeg god požele. No, čini se da se priča okrenula, Mendes je u posljednje vrijeme u „intimnijem“ odnosu s Barcelonom nego Realom.

Mendes je prije nekoliko tjedana plasirao svojeg sunarodnjaka Andrea Gomesa u Barcelonu, iako su madridski mediji danima bubnjali kako je portugalski veznjak na korak od Reala. Bilo je to iznenađenje koje je šokiralo Kastilju, jer svi su očekivali da će Gomes završiti u Realu.
Katalonski mediji pišu da je Mendes ovih dana ponovno viđen u Barceloni, gdje je boravio zajedno s delegacijom Valencije, na čelu s vlasnikom kluba, singapurskim milijunašem Peterom Limom i predsjednikom Lay Hoonom. Mendes je u prijateljskom odnosom s Limom i kotira kao njegov prvi savjetnik za nogometna pitanja.

Valencia i Barcelona već duže vrijeme njeguju prijateljske odnose, u posljednjih nekoliko godina četiri igrača Valencije prešla su u Barcelonu, no čini se da su dolaskom novih vlasnika u Valenciju ti odnosi podignuti na još višu razinu. Dobrim dijelom tomu je kumovao upravo moćni portugalski menadžer koji je donedavno kotirao kao bliski suradnik Florentina Pereza, no čini se da su Mendesovi odnosi s predsjednikom Reala u posljednje vrijeme zahladili.

Neki spekuliraju kako je i to jedan razloga zašto Perez u zadnje vrijeme ne uspijeva realizirati zacrtane transfere, odnosno propadaju mu jedan za drugim poslovi koji su madridski mediji već proglasilo riješenim. Slučajno ili ne, rušenje Perezovog imidža kao „kralja prijelaznih rokova“ koincidira sa Mendesovim okretanjem Barceloni.

Na čelu katalonske delegacije na radnoj večeri u Barceloni pojavio se sportski direktor Robert Fernandez, koji je dobar dio igračke karijere proveo na Mestalli pa je to još jedna spona Valencije i Barcelone. Razgovaralo se o novim velikim poslovima, u pitanju su transferi talentiranog Valencijinog napadača Paca Alcacera i vratara Diega Alvesa, dok bi u drugom smjeru mogli otići Munir El Haddadi i Sergi Samper. Signal je to da je Claudio Bravo na putu za Manchester City...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider