Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zamislite, SP bez Messija?

Argentina i Messi pred katastrofom: Za SP moraju slaviti na najtežem gostovanju!

Tradicionalno nepredvidljive južnoameričke kvalifikacije čeka ludi rasplet u kojem bi bez Rusije mogla ostati i Argentina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji trenutno na šestom mjestu koje ne vodi ni u dodatne kvalifikacije. U prošlom su kolu mršavim remijem na domaćem terenu dodatno zakomplicirali ionako nezavidnu situaciju, zbog čega im u zadnjem kolu igra samo pobjeda na jednom od najtežih svjetskih gostovanja.

Argentina utakmicu odluke igra u Ekvadoru u gotovo nemogućim uvjetima. Njihov je glavni grad Quito, u kojem se igra utakmica, smješten na gotovo 2.900 metara nadmorske visine i predstavlja velik izazov čak i najjačim reprezentacijama.

Argentina će u Quitu morati ostvariti ono što nije uspjela od 2001. godine – pobijediti Ekvador u gostima. Domaćin nakon poraza od Čilea više nema šanse za plasman i to će sigurno biti velika prednost za Argentinu.

Na kladionicama su Gauči izraziti favoriti; koeficijenti na njihovu pobjedu kreću se otprilike u razini pobjede Rijeke na subotnjem gostovanju u Istri. Pomalo neočekivano kada se uzme u obzir da su kladionice Brazilu, momčadi koja je pomela južnoameričke kvalifikacije, u Ekvadoru davali podjednake šanse kao i domaćinu.

Kolumbija također visi, Peru traži prvi Mundijal nakon 1982.

Takvi tečajevi i činjenica da bi Lionel Messi, po mnogima najbolji svjetski nogometaš, mogao propustiti Svjetsko prvenstvo pokrenule su mnoge priče i teorije zavjere po kojima će Ekvador pustiti utakmicu Argentini. Činjenica je da Svjetsko prvenstvo bez Messija bio osjetan poslovni gubitak za mnoge te da bi izgubilo na glamuru i prestižu.

Slična je atmosfera vladala i uoči utakmice protiv Perua. Peruanci, koji su na korak od prvog Svjetskog prvenstva nakon 1982. godine, uoči utakmice tvrdili su da će FIFA, Argentinski nogometni savez i Južnoamerička nogometna federacija pokrasti Peru.

Peru je na kraju ipak preživio gostovanje na La Bomboneri i na svom terenu odlučuje o svojoj sudbini. Protivnik će im biti Kolumbija, trenutno četvrta s bodom više od petog Perua i šeste Argentine. Takav ždrijeb ide na ruku Argentini; njihovi izravni rivali za Svjetsko prvenstvo moraju se međusobno ''potući.''

Kolumbija je također zakomplicirala situaciju porazom od Paragvaja u zadnjem kolu i sada se treba vaditi na vrlo teškom gostovanju u Limi. Sve u svemu, čeka nas ludi rasplet kvalifikacija koji počinje u 1:30 u noći s utorka na srijedu: Argentini igra samo pobjeda kojom bi preskočila Kolumbiju ili Peru, a možda i oboje u slučaju njihova remija.

1:30 Brazil - Čile

1:30 Ekvador - Argentina

1:30 Paragvaj - Venecuela

1:30 Peru - Kolumbija

1:30 Urugvaj - Bolivija

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider