Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"uzaludni golgeter"

Alvaro Morata završio na popisu pravih nesretnika: Na njemu je i Mate Bilić

Alvaro Morata zabio je hat-trick Gironi, ali Atletico nije uzeo ni boda. Tim se dosegom može pohvaliti i Mate Bilić, koji je identično učinio 2008. u dresu Sportinga.

Mate Bilić i Ivica Dragutinović (Foto: Afp)

Nogometaši Girone sinoć su u trileru pobijedili Atletico Madrid 4:3 i tako nastavili svoj čudesni put ka naslovu prvaka Španjolske. Vjerujemo kako je malo tko bio tužniji na travnjaku od trostrukog strijelca gostiju Alvara Morate.

Iskusni španjolski napadač zabio je tri komada, ali za to nema puno pokazati jer njegovi nisu uzeli ni bod. Vjerojatno će tradicionalno dobiti loptu s kojom je zabio spomenuti hat-trick s potpisima svojih suigrača, ali svaki put kad je pogleda, sjetit će se kako je s njom upisao u crnu stranu povijesti.

Girona Spektakularna utakmica riješena u 91. minuti: Hit sezone i dalje puše za vrat Realu divider

Naime, završio je na vrlo nepopularnoj listi napadača s istim "uzaludnim" dosegom, koji su zabili tri komada na istoj utakmici, a njihove momčadi od toga nisu imale ništa, odnosno nisu osvojile ni bod.

Od 2007. godine to je uspjelo još svega nekoliko napadača, a među njima i jedno nama dobro poznato ime.

Antonio Rudiger i Luka Modrić slave pogodak Real Madrida Modriću ovacije, Katalonci grme: "Skandal s Rüdigerovim golom koji je donio pobjedu Realu" divider

Opta je izvukla podatak kako je 2007. godine to učinio Artiz Aduriz, a godinu nakon njega bivši igrač Hajduka Mate Bilić, koji je tada nosio dres Sporting Gijona. 2013. godine priključio im se Xabi Prieto, a 2018. godine to je učinio Philippe Coutinho, posljednji prije Morate sinoć.

Bilić je svoj "uzaludni hat-trick" zabio u porazu Sportinga od Seville 4:3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider