Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naklon kapetanu

Modriću ovacije, Katalonci grme: "Skandal s Rüdigerovim golom koji je donio pobjedu Realu"

Igrači Mallorce tvrde da je Carvajal nepropisno blokirao Railla i tako omogućio Rüdigeru da postigne pobjednički pogodak za Real…

Antonio Rudiger i Luka Modrić slave pogodak Real Madrida (Foto: Afp)

Real Madrid teškom je mukom pobijedio Mallorcu 1:0 u 19. kolu La Lige. Na taj je način zadržao prvo mjesto na ljestvici ispred Girone, koja je u infarktnoj utakmici svladala Atletico 4:3. Real i Girona su bodovno poravnati, imaju po 48 bodova, no Madriđani imaju bolju gol-razliku.

Luka Modrić VIDEO Navijači Reala dive se kapetanu Modriću zbog dva nevjerojatna detalja nakon utakmice divider

Pogodak odluke postigao je Antonio Rüdiger u 78. minuti. Njemački stoper lijepo je pogodio glavom nakon centaršuta Luke Modrića iz kornera.

Modriću ovacije

Hrvatski kapetan dobio je ovacije Santiago Bernabeua nakon izlaska s terena u 86. minuti, a madridski mediji listom ističu da je impresivno da s 38 godina još uvijek igra tako dobro, pa, eto, i asistira.

„Ozljede koje su pogodile Real daju mu prilike da pokaže svoju nedvojbenu kvalitetu. Čini se nevjerojatnim da igrač njegove veličine nije starter, ali tako stvari stoje u Madridu. Opet na visokoj razini“, stoji u opisu Marce.

Rukometaši poželjeli sreću Barakudama VIDEO Pogledajte što su hrvatski rukometaši poručili vaterpolistima uoči EP-a! divider

Kako se može i očekivati, katalonski mediji nisu baš oduševljeni pobjedom Reala. Pronašli su mrlju i opet ističu da je Real imao pomoć sudaca.

„Pogodak je izazvao brojne kontroverze jer mu je prethodio eklatantan prekršaj Carvajala nad Raíllom, braničem Mallorce koji je čuvao strijelca Rudigera. Nijemac je pogodio mrežu glavom nakon nedozvoljene akcije“, piše katalonski Sport, koji donosi tekst s bombastičnim naslovom:

Katalonci grme da je golu prethodio prekršaj

„Skandal s Rüdigerovim golom koji je donio pobjedu Realu!“

Dok su Rüdiger i igrači Reala slavili pogodak, igrači Mallorce žučno su protestirali kod suca.

„Carvajal je nepropisno blokirao Raílla te tako omogućio Rüdigeru da postigne gol. Igrači Mallorce negodovali su odmah na travnjaku, a kasnije je to učinio i trener Aguirre“, ističe Sport, koji dodaje da sudac možda nije uoči nepropisan blok Carvajala, ali VAR je to morao zamijetiti i upozoriti glavnog suca.

„Radi se o čistom prekršaju koji je izravno utjecao na pogodak, pa ga je trebalo poništiti, no u VAR sobi se nisu oglasili“, piše Sport.

Diario de Mallorca prenosi izjavu igrača Mallorce. Antonio Sanchez otkrio je što mu je rekao Raillo odmah nakon Rüdigerova pogotka.

Ironija trenera Mallorce

"Bila je gužva, ja nisam jasno vidio situaciju, ali on kaže da ga je zgrabio rukama i srušio. Tvrdi da je to bio čisti prekršaj", požalio se igrač Mallorce.

Trener Mallorce Javier Aguirre ironično je prokomentirao spornu situaciju.

"Sudac je smatrao da intenzitet nije bio dovoljan, a on je taj koji zna najviše od svih", kazao je Aguirre, a Sport zaključuje sa sakrastičnom opaskom:

„Meksički trener ima veliko nogometno iskustvo i sve je razumio.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider