FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAJVEĆA BRITANSKA NADA

VIDEO Britanski supertalent glumit će Hrgoviću Duboisa: Pogledajte kako ga je otac ispratio u Ameriku na sparing

Filip Hrgović odlučio je angažirati engleskog teškaša Johnnyja Fishera kao sparing-partnera pred meč protiv Daniela Duboisa.

Johnny Fisher (Foto: Afp)

Kako je meč Filipa Hrgovića protiv Daniela Duboisa i službeno najavljen za prvi dan lipnja, tako je hrvatski teškaš započeo glavni dio priprema za svoj dosad najveći meč u karijeri.

Protiv bivšeg napadača na svjetsku titulu i vlasnika WBA-ova regular pojasa svjetskog prvaka Hrgović ide na sve ili ništa, pa je tako čak i najavio da će se umiroviti ako ga ne pobijedi, odnosno da bi porazom u tom meču palo u vodu sve što već nekoliko godina u svojim istupima tvrdi.

U Londonu je pronašao sjajnog sparing-partnera

Za takvo nešto Filipu će u Houstonu, gdje već neko vrijeme trenira za ovaj meč, trebati što bolji sparing-partneri, a sad je našao jednog koji bi to trebao odraditi na pravi način.

U Houston je otputovao Johnny Fisher, trenutačno najveća britanska nada teške kategorije, 25-godišnji boksač nadimka Ramford Bull, koji je slavio u svih 11 dosad odrađenih profesionalnih mečeva.

Potencijal je posebno potvrdio u svom posljednjem meču, u veljači ove godine, kad je u okršaju dvaju boksača koji su u tom trenutku imali omjere 10-0 i 10-1, u prvoj rundi prebio i završio Dmitra Bezuša.

Čini se kako se ovdje radi o novoj odluci Hrgovića, s obzirom na to da je Fishera službeno upoznao proteklih dana u Londonu, gdje je bio na konferenciji za medije na kojoj je meč službeno najavljen.

Tamo su odradili trening s kojim su obojica očito bila više nego zadovoljna pa je Filip mladog Engleza pozvao u svoj kamp.

Tamo ga je otpratio njegov otac, inače vrlo aktivan putem društvenih mreža, većinom vezano za karijeru svoja dva sina profesionalna boksača teške kategorije.

"Nemoj se osramotiti, sine"

"Johnny odlazi u Texas sparirati Hrgoviću. Nemoj se osramotiti, vidimo se za koji dan", napisao je uz snimku na kojoj Johnny čeka vlak koji bi ga trebao odbaciti do zračne luke.

Po reakciji britanskog boksača čini se da ga je malo sram ovog čina njegova oca, no vjerujemo kako je to sve u dobroj šali.

Nema sumnje kako bi Fisher trebao biti dobar sparing-partner najboljem hrvatskom boksaču. Posebno jer je boksač sličnog profila, a na kraju i stila, kao što je Dubois. Vrlo snažni udarač, tehnički vrlo školovanih ruku, ali ipak ne toliko dobrog rada nogu. 

On je trenutačno u fazi čekanja svog idućeg meča, a vjeruje se kako Eddie Hearn već ima spremno nešto za njega, na nekoj od ovoljetnih Matchroomovih priredbi u Londonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider