FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'toliko uspomena'

Cro Cop nakon osam godina opet na mitskom mjestu svoje karijere

Mirko Filipović i njegova ekipa nalaze se u Japanu gdje ga ove nedjelje čeka prvi meč na Rizin Grand Prixu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon više od godinu i pol dana Cro Cop se vraća borbama u Japanu u prvom krugu bitke za Rizinov Grand Prix. I to u Saitama Super Arenu, mitsko mjesto u kojem se borio u većini svojih mečeva u Prideu poput obračuna s Fedorom ili pak osvajanja Grand Prixa prije 10 godina.

''Baš mi je drago što sam u Japanu, opet je borba u Saitami i to je stvarno poseban osjećaj. Tko to nije probao ne može to razumjeti. Toliko sam borbi odradio, toliko me uspomena veže za Saitama Arenu. Pogotovo za Tokio, borio sam se svugdje u Japanu, ali nekako sam najviše njih odradio u Saitami, to je poseban adrenalin'', rekao je Mirko koji se posljednji put tamo borio prije osam godina.

Zanimljivo, i tada je protivnik bio Korejac, onaj div Choi Hong-man na Dynamite novogodišnjoj priredbi nakon čega kreće njegova druga era u UFC-u. Pretposljednja borba u Saitami bio je onaj 'no contest' rezultat protiv Alistaira Overeema, jedini takav u njegovoj cijeloj karijeri. U Saitami je održan i njegov posljednji meč u starom K-1, onaj pobjednički protov Boba Sappa 2003. godine.

Hoće li Cro Cop pobijediti Hyun Man Myunga (nedjelja od 8:00 UŽIVO na GOL.hr)?

Ukupno glasova:

Mirka već tradicionalno muči nesanica zbog vremenske razlike u Japanu, pa su on i Stipe Drviš opet snimili video blog za navijače. Nakon sjećanja na slavne japanske dane Cro Cop se prisjetio svojih prijatelja u rodnom selu. Za njega je Privlaka izvor lijepih sjećanja i urnebesnih anegdota.

''Dvije najveće njuške u mom selu su pokojni Rus i Drago Prkačin. S njima imam puno anegdota. I jedan i drugi su bili sa mnom u Japanu. Drago je mene iz rodilišta dovezao onda znate koja je naša povijest. Svako malo se on nešto naljuti na mene. Evo sad ne pričamo jer sam došao u Privlaku nešto obaviti samo prespavao i nikom se nisam javio. I on čuo da sam bio i odmah 'ma nemoj da me zoveš više'. On se 'nadurio', ali to je ljubav neraskidiva'', ispričao je Mirko tek krenuo s anegdotama koje poslušajte u njegovom javljanju iz Japana.

Podsjećamo, cijeli Rizin 4 event možete UŽIVO i besplatno gledati na GOL.hr-u ove nedjelje od 8:00 po hrvatskom vremenu (ako ste s područja RH), dok borbu Cro Copa gledajte na Novoj TV u večernjem terminu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider