FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
veliki povratak

Cro Cop na Rizin Grand Prixu UŽIVO na GOL.hr, najbolje borbe na Novoj TV

Mirko je prihvatio novi poziv iz Japana gdje je prije točno 10 godina ostvario najveći trenutak karijere

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legenda borilačkog sporta Mirko 'Cro Cop' Filipović kreće u pohod na Grand Prix japanske organizacije Rizin. Nakon što je prošle godine objavio odlazak u borilačku mirovinu, Cro Cop se vraća u MMA ring u Saitama Super Areni gdje će se boriti protiv Korejca Hyun Man Myunga.

Mirko je prihvatio novi poziv iz Japana gdje je prije točno 10 godina ostvario najveći trenutak karijere, osvajanje Prideovog Grand Prixa. Nekadašnji predsjednik Pridea Nobuyuki Sakakibara osnovao je novu organizaciju Rizin za čiji će se Grand Prix boriti 14 boraca.

Polufinale i finale u prosincu

Ove nedjelje na programu je 1. kolo u kojem će nastupiti 12 boraca, dok će legendarni Wanderlei Silva i još jedan zasad neimenovani borac u konkurenciju ući 29. prosinca kada je na rasporedu četvrtfinale. Dva dana kasnije, na Staru godinu četiri najbolja borca borit će se za finale, a na kraju dana dvojica najboljih za Grand Prix naslov.

Cro Cop u ring ulazi u 43. godini s bogatim MMA iskustvom. Njegov omjer je 31 pobjeda, 11 poraza i dvije neriješene borbe, dok je njegov protivnik dosad upisao tek pet mečeva u slobodnoj borbi. Hyun Man Myung je 190 centimetara visoki i 120 kilograma borac koji je prvenstveno udarač, s dosta lošijom tehnikom na tlu. Njegov omjer je tri pobjede uz dva poraza, a posljednji meč izgubio je ovog proljeća od 'Mighty Moa.'

"Ima pet borbi u MMA-u, dosta je neiskusniji. Klasični K-1 udarač. Ako bude prilike, bacit ću ga u parter i završiti. Tu sam puno iskusniji i ako odemo na pod, bit će brzo gotov'', rekao je Cro Cop za Dnevnik Nove TV.

Hoće li Cro Cop pobijediti Hyun Man Myunga (nedjelja od 8:00 UŽIVO na GOL.hr)?

Ukupno glasova:

13 borbi, šest u Grand Prix konkurenciji

Na četvrtom izdanju Rizina nećemo gledati samo borbe koji konkuriraju za Grand Prix. Glavna borba večeri bit će ona između Krona Gracieja i Hidea Tokore koja nije u GP konkurenciji, a prije njih vidjet ćemo dvije borkinje, Renu Kubotu i Miyuu Yamamoto.

U Grand Prix konkurenciji vidjet ćemo i okršaj Japanca Kazuyukija Fujite i Estonca Baruta Kaite. U akciji će biti prošlogodišnji finalist Čeh Jiří Procházka, tu je i vrlo dobri Litvanac Teodoras Aukštuolis te nova MMA nada i svjetski prvak u hrvanju, Iranac Amir Aliakbari.

Okršaj Cro Copa i Hyun Man Myunga na rasporedu je kao 11. od 13 mečeva ove borilačke priredbe koja počinje u nedjelju, 25. rujna u 8 ujutro po hrvatskom vremenu.

Mirkov meč gledatelji će moći pratiti u večernjem terminu na Novoj TV pod komentatorskom palicom Vlade Bobana i sukomentatora, bivšeg MMA borca Zelga Galešića. Prijenos cijelog događaja čitatelji s područja Hrvatske mogu UŽIVO besplatno gledati na GOL.hr-u od 8:00!

Raspored borbi Rizin Grand Prix (nedjelja 8:00):

Kron Gracie - Hideo Tokoro
Rena Kubota - Miyu Yamamoto
Mirko Filipović - Hyun Man Myung (Grand Prix)
Kazuyuki Fujita - Baruto Kaito (Grand Prix)
Andy Souwer - Daron Cruickshank
Kizaemon Saiga - Asen Yamamoto
Jiří Procházka - Mark Tanios (Grand Prix)
Karl Albrektsson vs. Valentin Moldavsky (Grand Prix)
Amir Aliakbari - João Almeida (Grand-Prix)
Teodoras Aukštuolis - Szymon Bajor (Grand Prix)
Minoru Kimura - Charles 'Krazy Horse' Bennett
Kanako Murata - Kyra Batara
Gabi Garcia - Destanie Yarbrough

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider