Košarka
SPORTOVI
Košarka
radi na legendarnom šutu

Zubac otkrio planove za budućnost i nadimak koji želi u NBA ligi!

Ivica Zubac u kratkom je periodu postao miljenik navijača Los Angeles Lakersa, koji prolaze kroz tranzicijski period u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Zubac napunio je 20 godina prije manje od tjedan dana, a iako je tako mlad već je velika zvijezda Los Angeles Lakersa koji su u fazi rekonstrukcije. Mladi Hrvat nastavlja impresionirati trenere i igrače u NBA ligi, dok je među navijačima jedan od najomiljenijih košarkaša u momčadi. Oduševljava i NBA analitičare, a jedan od njih bio je i Nate Duncan, gost u našem podcastu Triple-double, koji je objasnio kako on vidi našeg košarkaša u najjačoj ligi svijeta.

Zubac je tako bio gost Lakersovog podcasta, u kojem je kroz pola sata odgovarao na pitanja o tranziciji iz Europe u NBA, planovima za budućnost, zanimljivom nadimku i brojnim drugim upitima navijača i voditelja emisije.

Najradišniji igrač LA Lakersa, uzor mu je Marc Gasol

Zubac je u ovoj sezoni najbolji rookie po postotku ubačaja (54.2 posto), a prije manje od dva tjedna postao je najmlađi košarkaš u povijesti LA Lakersa koji je upisao 25 poena na utakmici.

Naš košarkaš jako puno radi s trenerom Timom DiFrancescom na svojoj fizičkoj spremi. Prema izvorima iz Lakersa, Zubac je vodeći čovjek po broju odrađenih treninga kod DiFrancesca i nema namjeru prepustiti svoje mjesto nikome još barem tri sezone.

"Najveći fokus nadolazećeg ljeta bit će moje tijelo. Želim ojačati i smršaviti. Već sam izgubio nekoliko kilograma, ali sada želim dobiti masu (mišiće) kako bi se mogao boriti sa svim dečkima u reketu", rekao je Zubac.

Njegov igrački uzor je Španjolac Marc Gasol, no navijače najviše zanima kada će početi koristiti karakterističan šut Kareema Abdul-Jabbara (skyhook), čovjeka čije je ime Staples Center nebrojeno puta slavio.

Radi na legendarnom šutu Abdul-Jabbara

Zubac od svog dolaska radi na tom šutu s Billom Bertkom, koji je radio s Abdul-Jabbarom, no još nije spreman prezentirati ga u javnosti.

"Ne osjećam se spremnim. Želim još raditi na njemu, a počet ću ga korititi kada ću se osjećati samouvjereno i kada ću imati osjećaj da mogu zabiti šutirajući tako".

Brojni nadimci kružili su NBA ligom, a jedan od njih dao mu je Larry Nance Junior, koji ga je prozvao "Zupac", po uzoru na Tupac Shakura, te čak dao izraditi majice. Taj i slični nadimci se ni najmanje ne sviđaju Zupcu.

"Ne sviđa mi se nijedan nadimak koji je osmislio Larry Nance. Najviše mi se sviđa nadimak koji sam dobio u Hrvatskoj - "Zublocka". Jedno vrijeme nije bio aktivan, no sada je ponovno oživio.

Cijeli intervju s s Ivicom Zupcem pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider