Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sjajan protiv tunisa

VIDEO Ivušić je dokaz da ne moramo brinuti o budućnosti: Hrvatska je zemlja vrhunskih vratara

Ivica Ivušić odradio je sjajnu rolu na vratima reprezentacije, obranio tri 11-erca u raspucavanju i doveo Vatrene u finale ACUD Kupa.

S tri obranjena 11-erca Ivica Ivušić odveo je Hrvatsku u finale pripremnog turnira u Kairu, upisavši se usput u povijesne knjige.

Znate li da ste se s ovim pridružili Subašiću i Livakoviću, oni su također obranili tri penala na Svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru?

''Da, bili su malo, malo važniji turniri, ali sigurno lijep osjećaj. Kažem, zadovoljstvo mi je biti u reprezentaciji i pomoći koliko mogu'', s osmijehom je Ivušić odgovorio našem Saši Lugonjiću nakon jučerašnje predstave.

A pomaže, kad god je potrebno. Još od svog reprezentativnog debija u rujnu 2021., na teškom gostovanju u Slovačkoj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Kasnim golom Brozovića uzeli smo tri super bitna boda, no junak je serijom obrana bio Ivušić.

Četiri čiste mreže u šest nastupa

Koji je sada na šest nastupa u dresu Vatrenih. Protiv Tunisa je po četvrti put sačuvao svoju mrežu netaknutom, a ističe se, osim Slovačke, i sjajna partija u Parizu, kada smo iz 10. pokušaja konačno svladali Francuze 1:0.

Da je Ivušić netko u koga se hrvatska reprezentacija uvijek može pouzdati, slažu se i naši stručni komentatori.

Hrvatski reprezentativci u Egiptu FOTO Modrić i društvo uživaju u Egiptu: Vatreni posjetili piramide, zaigrao se i nogomet na pijesku divider

''Bez daljnjega, mislim da Hrvatska nije imala problema s golmanima već jako dugo vremena. Tako da s te strane možemo biti potpuno mirni'', rekao je Jarni.


''Sve što smo gledali, što smo mi komentirali, bio je na izrazito visokoj razini. Objektivno je komentirati da je u jednom trenutku ostao broj 1 u reprezentaciji, da nitko od strane nas i javnosti ne bi imao ništa protiv. Zaista je bio sjajan na vratima Hrvatske. Na tragu što Robi kaže, imamo dva sjajna golmana i Ivušić je to još jednom pokazao'', rekao je naš stručni komentator Aljoša Vojnović.


Savršeno je toga svjestan i sam Dalić, ni na bilo koji način nije ga se odrekao niti nakon pomalo neočekivanog odlaska u ciparski Pafos. Jer Ivušić i tamo drži razinu, koju je sam postavio odličnim izvedbama tijekom tri i pol sezone u Osijeku.

Učio od Julija Cezara i Handanoviča


Gotovo nevjerojatno zvuči da je u Gradski vrt početkom 2018. došao kao treći vratar. Ali takva je Ivušićeva karijera, pomalo i neobična: s 14 godina iz matične Rijeke otišao je u slavni Inter - šansu nije dobio, no učio je uz vratare poput Julija Cezara i Samira Handanoviča.

Sergio Aguero Kakav peh za Aguera: Istrčao na travnjak nakon dugo vremena i onda doživio ovo divider

I definitivno naučio, s 29 godina još je puno toga pred njime, a Hrvatska na njega uvijek može računati - u Slovačkoj, protiv francuskih zvijezda usred Pariza ili tuniskih izvođača penala.

''Ivušić je obranio 3 penala, to je sjajno. On nas je uveo u ovo finale i pokazao da na njega možemo računati'', nahvalio je izbornik Dalić svog vratara.

Livaković, Ivušić, a tek dolaze Labrović i Kotarski - poker asova kakav rijetko tko ima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider